Dura Vermeer

Limburg - 19 juli 2010

Groot Variabel Onderhoud Provincie Limburg

Rijkswaterstaat Limburg heeft de voorbereiding en uitvoering voor het Groot Variabel Onderhoud (GVO) aan diverse Rijkswegen in de Provincie Limburg gegund aan Dura Vermeer Infrastructuur Oost.

De voorbereidingen zijn in volle gang en de uitvoering voor de werken A2 (Kelpen-Wessem) en de A73 (Boxmeer) start september van dit jaar. De werkzaamheden omvatten het onderhoud aan het wegdek, de vangrails, de verlichting en onderhoudsmaatregelen aan 28 kunstwerken. De uit te voeren maatregel op de A73 is het vervangen van de asfalt deklaag op een betonbaan, waarbij het Dura Vermeer product Interpave (een scheurremmende tussenlaag) wordt toegepast.

Het werk is op basis van een D&C contract, waarbij Rijkswaterstaat minimale verkeershinder en een maximale doorstroming van het verkeer als doel heeft gesteld. Om de weggebruikers zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden worden er diverse communicatiemiddelen ingezet, waaronder een omgevingsmanager van Dura Vermeer Infrastructuur die dagelijks contact heeft met de omgeving.

Het totale werk bevat circa 80.000 ton asfalt en heeft een aanneemsom van 12.172.000 euro. De geplande oplevering is op 17 december 2010.