Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Klachten over afsluiting fietsverbinding Kootpark

Statenlid wil fietsverbinding Kootpark gedeeltelijk openstellen

Haarlem - 19 juli 2010

PvdA statenlid Gohdar Massom heeft het provinciebestuur van Noord-Holland opgeroepen de hermetisch afgesloten fietsverbinding tussen Burgmeester Kootlaan en de Weegbree in Uithoorn open te stellen buitenwerktijden en in vakanties.

Ontevreden bewoners van het Kootpark klagen over de permanente afsluiting van de fietsverbinding en hebben het statenlid benaderd nadat de provincie te weinig geluisterd heeft naar hun klachten.

In opdracht van de provincie Noord-Holland worden in Uithoorn al geruime tijd werkzaamheden uitgevoerd ten behoeve van de aanleg van de vrijliggende busbaan van de Zuidtangent.

Het Kootpark kent alleen woningen en is in de eerste levensbehoefte afhankelijk van de enige fietsverbinding met de Legmeer waar een aantal winkels en scholen liggen.

De provincie is voornemens de enige fietsverbinding tussen het Kootpark en de Legmeer hermetisch af te sluiten tot circa april 2011.

Massom "De bewoners van het Kootpark hebben begrip voor de argumenten van de provincie dat tijdens de wegwerkzaamheden de fietsverbinding gesloten te houden. Maar ze begrijpen nog steeds niet waarom de fietsverbinding buiten de werktijden gesloten blijft. Ouderen en schoolgaande kinderen ervaren de omleidingroute als lang en zwaar. Daarnaast ervaren ze deze tijdelijke route als risicovol".

Om draagvlak bij wegwerkzaamheden te creëren worden ongemakken vaak gedeeld tussen aannemer en omgeving aldus Massom. De bewoners hopen dat de provincie mee wil denken met de omgeving en de fietsverbinding buiten werktijden en in vakanties open wil stellen voor de omgeving.

*** EINDE PERSBERICHT ***


Noot voor redacties



Ingezonden persbericht