Ingezonden persbericht


Den Haag, 19 juli 2010

Zorgen om Coornherthuis

De Haagse PvdA-fractie vindt het afblazen van het nieuwbouwplan voor het Coornherthuis zorgelijk. Op basis van dit plan zouden onder meer appartementen, een zorglocatie en zorgwoningen worden gerealiseerd. Raadslid Gerard Verspuij: `De afgelopen jaren heeft de PvdA-fractie van bewoners gehoord dat er niets meer gedaan wordt aan onderhoud. Er zou immers nieuwbouw komen.'

De PvdA werd gealarmeerd door verschillende meldingen van bezorgde betrokkenen en via berichten uit de media. `Vele oudere en afhankelijke inwoners hebben zich ten onrechte en onnodig zorgen gemaakt over de uitplaatsing.', aldus PvdA-raadslid en woordvoerder ouderen Saskia Mulder.

Een van de redenen om te werken aan het nieuwbouwplan was dat het gebouw en de kamers niet voldoen aan de huidige eisen. Mulder vervolgt: `Maar nu lijkt dit opeens geen argument meer. In Moerwijk wonen veel ouderen. Zij willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Belangrijk is dat de daarvoor noodzakelijke zorgvoorzieningen beschikbaar en bereikbaar zijn. Wij vragen ons daarom af hoe het college denkt daarin te voorzien als de uitgedachte zorgboulevard er niet zal komen.'

Schriftelijke vragen

Afblazen nieuwbouwplan Coornherthuis - Saskia Mulder en Gerard Verspuij

Ma 19 Jul 2010

Den Haag, 19 juli 2010

Aan de voorzitter van de gemeenteraad, de heer J.J. van Aartsen,

Het nieuwbouwplan voor het Coornherthuis om te komen tot appartementen, een zorglocatie en zorgwoningen is afgeblazen. Voorts heeft de PvdA-fractie de afgelopen jaren via bewoners, betrokkenen en de media berichten ontvangen dat er niets meer gedaan wordt aan onderhoud. Er zou immers nieuwbouw komen. Veel oudere en afhankelijke inwoners hebben zich ten onrechte en onnodig zorgen gemaakt over de uitplaatsing. Een van de redenen om te werken aan het nieuwbouwplan was dat het gebouw en de kamers niet zouden voldoen aan de huidige eisen.

Op basis van artikel 38 van het Reglement van Orde stellen wij het college hierover de volgende vragen:


1. Voldoet het huidige gebouw nu wel of niet aan de eisen? Indien dit wel het geval is: wat is er dan in de tussentijd veranderd?


2. Welke stappen gaat het college nemen om er voor te zorgen dat het Coornherthuis (weer) aan de eisen gaat /blijft voldoen?


3. In Moerwijk wonen veel ouderen. Zij willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven. Belangrijk is dat de daarvoor noodzakelijke zorgvoorzieningen beschikbaar en bereikbaar zijn. Hoe denkt het college daar in te voorzien als de uitgedachte zorgboulevard er niet zal komen?

Saskia Mulder
Gerard Verspuij
PvdA