Persbericht

Siemens zet front-end BI-oplossing Information Builders wereldwijd in

Technologiebedrijf zet WebFOCUS in voor nieuwe rapportage-applicaties

Amstelveen, 19 juli 2010 - Information Builders, ontwikkelaar van business intelligence- en integratiesoftware, heeft bekend gemaakt dat Siemens voor WebFOCUS heeft gekozen als wereldwijde front-end BI-oplossing. Siemens zet het BI-platform in voor nieuwe rapportage-applicaties en voegt WebFOCUS toe aan zijn lijst van standaard platforms.

Siemens start met een proeffase en test de front-end BI-oplossing in verschillende pilot-projecten. Vervolgens wordt het platform binnen de gehele groep uitgerold, rekening houdend met individuele wensen en vereisten.

Het contract tussen tussen beide partijen werd getekend na een gedetailleerd aanbestedingstraject, met enkele van de belangrijkste marktleiders. De deelnemers aan het selectieproces dienden informatie te verstrekken over architectuur, functionaliteit, technologie, licentievoorwaarden en integratie binnen Siemens' IT-omgeving. De technische mogelijkheden van de verschillende leveranciers zijn getest en geëvalueerd in workshops en producttesten. Information Builders werd uiteindelijk verkozen boven de andere grote BI-leveranciers.

WebFOCUS stelt Siemens in staat om het bronsysteem te benaderen bij het opstellen van rapportages. WebFOCUS biedt een grafische gebruikersinterface waarmee ontwikkelaars tijd en geld kunnen besparen bij de ontwikkeling van front-end toepassingen. De analisten van Siemens kunnen gebruik maken van business rules die in de applicatie zijn opgeslagen en de specialisten binnen het bedrijf kunnen WebFOCUS gebruiken om naar eigen wens rapportages op te stellen. Snelveranderende operationele data kunnen vanuit iedere databron in deze rapportages geïntegreerd worden.

"In het aanbestedingsproces scoorde Information Builders' WebFOCUS BI-oplossing het best op functionaliteit, technologie en prijs", zegt Jürgen Strahwald, hoofd van de afdeling Governance bij Siemens AG's Corporate Information Technology Center in München. "De software van Information Builders is een overtuigende oplossing. De eerste applicaties zullen voor de start van het nieuwe fiscale jaar in oktober 2010 in de lucht zijn".

"We zien de introductie van Information Builders als de front-end BI-oplossing voor Siemens als een trendsettend besluit", voegt Dave Kemme, Country Manager Benelux van Information Builders toe.

(315 woorden)