Gemeente De Wolden


Persbericht









Zuidwolde, 19 juli 2010





Foto-expositie van Axel Wiewel in gemeentehuis De Wolden

In het gemeentehuis van De Wolden exposeert van juli tot en met september fotograaf en journalist Axel Wiewel uit Ruinerwold. Hij laat een twintigtal foto's zien, variërend van figuratief tot abstract.

De expositie bevat zowel foto's van landschappen en landschappelijke taferelen, als foto's die minder makkelijk te begrijpen zijn. Foto's waarvan Wiewel zelf zegt: "Beelden waarbij de vorm, de kleuren en contrasten, en vooral de compositie bepalen of je het beeld aantrekkelijk vindt of niet. Ik fotografeer steeds minder landschappen, en concentreer me steeds vaker op objecten. Dat kan van alles zijn. Op de expositie zijn onder meer beelden te zien van diverse meubelen, maar die heb ik zo gefotografeerd dat ze niet als zodanig herkenbaar zijn.
Een deel van de expositie bestaat uit een aantal beelden uit een eerder gehouden tentoonstelling, waarin de mens in de natuur, en de natuur in de mens centraal staan.'

De expositie is voor iedereen vrij en kosteloos te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 13.30 uur.