Ingezonden persbericht


Persbericht:

Verwarring bij inschrijven Knastercross

Knastercross, het wilde feest van het Zuiden, beleeft op 3, 4 en 5 september a.s. haar 5e editie. Op het festivalterrein aan de overkant van de A2 ter hoogte van Maastricht Aachen Airport, in Geulle, zullen ook dit jaar weer verschillende klasses verreden worden.

Bij de inschrijvingen van de Knastercross dit jaar is er verwarring ontstaan. Want zoals gebruikelijk zijn vrijwel alle klasses binnen een kwartier volgeboekt. (red: een klasse bestaat gemiddeld uit 60 equipes en de inschrijvingen starten om 0.00 `s nachts). Echter de brommerklasse en de wegraceklasse zijn nog niet volgeboekt en dus nog steeds open voor inschrijvingen.

Dat de `brommerklasse' nog niet volgeboekt is komt volgens de organisatie doordat iedereen denkt dat alle klasses reeds gesloten zijn. Bij de `wegraceklasse' ligt dat anders omdat deze helemaal nieuw is en dat hierbij de naam wellicht onhandig gekozen is. Want je kunt in deze klasse met alle soorten wegmotoren meedoen. Behalve met crossmotoren en quad's! Dus zijspannen, racers, choppers, toermotoren en dergelijke mogen gewoon verschijnen aan de start. Het doel van deze klasse is dat je met een gewone straatmotor de crossbaan bedwingt. Eenieder die dat lukt levert dan ook een grote individuele prestatie.

De inschrijvingen zijn voor deze twee klasses dus gewoon geopend tot 1 augustus. Wie uitgeloot is in een andere klasse of nog mee wil doen kan zich nog opgeven.

Aan de Knastercross 2010 verschijnen de volgende klasse aan de start. Kijkmaarwatjeindeschuurhebstaan zwaar & licht, HOMOklasse, wegraceklasse, brommerklasse, kinderklasse en de sjoremklasse.

Voor meer informatie zie: www.knastercross.nl

Einde persbericht