Dienstenbond CNV


19 juli 2010

Overname van Logica-onderdeel 'de Business' door ADP

Woensdag 14 juli jl. zijn wij geïnformeerd over de overname van de Nederlandse Payroll Processing Operations Regan (beter bekend als de `Business') door ADP Nederland B.V. De Ondernemingsraad van Logica heeft een positief advies gegeven. Logica verkoopt dit bedrijfsonderdeel omdat het niet tot hun core-business behoort. De feitelijke bekendmaking van de overdracht vindt op 16 juli 2010 plaats en op diezelfde dag krijgen de betrokken medewerkers te horen wat het voor hen betekent.

In tegenstelling tot het eerder genoemde aantal van circa 92 medewerkers zullen er 76 mensen `meegaan' naar ADP. CNV Dienstenbond is toegezegd dat die mensen hun huidige arbeidsvoorwaarden zullen blijven behouden (wetgeving legt dit ook op). Bij ADP kunnen de mensen overigens wel een betere pensioenregeling tegemoet zien. De werklocatie blijft vrijwel ongewijzigd althans, de eerste 2 jaar zal dat ook in (de omgeving van) Amsterdam zijn.

Omdat de overdracht halverwege de maand juli plaatsvindt, zal Logica de salarisronde voor deze maand nog gewoon voor haar rekening nemen en vanaf 1 augustus a.s. neemt ADP dit over. De medewerkers zullen van een verrekening in salarisposten (denk aan vakantiegeld-opbouw e.d.) niet zoveel merken aangezien dat allemaal bovenlangs plaatsvindt; Logica en ADP regelen dat. Wel adviseren wij u goed te blijven volgen wat er precies gebeurt met de herrekening van die salarisposten en bij onduidelijkheid de salarisadministratie daarnaar te vragen.

Tja, dat salaris. Hoewel wij uitsluitend voor de overname van de `Business' waren uitgenodigd, hebben wij het uitstel van de salarisronde tot 1 oktober 2010 toch maar even aan de orde gesteld. Ook bij CNV Dienstenbond waren reacties van leden ontvangen die op z'n zachtst gezegd niets aan onduidelijkheid te wensen over lieten. Door de bevriezing van het salaris in 2009 en de opschorting van de salarisronde per 1 juli jl. loopt de achterstand in herstel van het salaris alleen maar op. Logica zegt te maken te hebben met een te onzekere economische situatie om de salarissen te verhogen, maar dat roept wel onmiddellijk de vraag op of men dan voorziet dat die situatie in het najaar verbetert is. Er lijkt sprake van uitstel, maar CNV Dienstenbond heeft geen garantie gekregen dat het salaris in het najaar ook werkelijk verhoogd zal worden en kijkt dan ook met spanning uit naar die 1e oktober in 2010.

Hoewel CNV Dienstenbond -net als de andere vakbonden- slechts door Logica wordt geïnformeerd (voor ter zake doende arbeidsvoorwaardelijke onderhandelingen zijn de bonden immers buitenspel gezet) over zaken als deze, kan het lidmaatschap u toch veel voordeel opleveren. Indien bijvoorbeeld nu mocht blijken dat deze overname van de `Business' door ADP toch minder vlotjes verloopt dan men doet voorkomen, kunnen onze juristen de mensen die het betreft met raad en daad bijstaan. Attendeer daarom uw collega's op het nut van het lidmaatschap van CNV Dienstenbond. Hetgeen CNV Dienstenbond haar leden te bieden heeft (zowel als werknemer als in de privésituatie door onze rechtsbijstandverzekering) zou wel eens nét het verschil kunnen maken in tijden van onzekerheid!