Dienstenbond CNV


19 juli 2010

Werknemers Shell Nederland LPG BV teleurgesteld

Vorige week heeft CNV Dienstenbond een ledenbijeenkomst gehouden bij Shell Nederland LPG BV. Reden van de bijeenkomst was de voorgenomen verkoop van het bedrijf. De aanwezige werknemers waren teleurgesteld in het feit dat de "regeling overtolligheid" van Shell hen mogelijk niet toegekend zal worden.

Shell Nederland LPG BV wordt mogelijk verkocht. Als een bedrijf verkocht wordt dan is in de wet verankerd dat de rechten en plichten, en de arbeidsvoorwaarden mee gaan naar de kopende partij. Bij een eventuele verkoop zullen alle arbeidsvoorwaarden dus gewoon overgenomen worden door de kopende partij.

Regeling bij overtolligheid
Het is niet ondenkbaar dat het bedrijf dat Shell Nederland LPG BV overneemt, na de overname op een zeker moment gaat reorganiseren. Om werknemers na een dergelijke overname te beschermen, heeft Shell Nederland een "regeling bij overtolligheid". Shell Nederland beroept zich echter op het standpunt dat deze regeling niet van toepassing is op de werknemers van Shell Nederland LPG BV. De werknemers hebben tijdens de bijeenkomst aangegeven zeer teleurgesteld te zijn over dit standpunt van Shell. Jarenlang heeft het personeel van Shell Nederland LPG zich wel aan allerhande Shell regelingen moeten houden. Nu Shell Nederland LPG in de verkoop gaat, beroept Shell zich er plots op dat de regeling die u bescherming biedt niet van toepassing isop deze groep werknemrs. Een volstrekt onbegrijpelijke situatie.

Hoe nu verder?
CNV Dienstenbond is van mening dat het personeel van Shell Nederland LPG BV een gedegen stuk bescherming verdient van de zijde van Shell. Dit is de vorm van de "regeling bij overtolligheid". CNV Dienstenbond heeft dit ook bij de directie aangegeven. De Centrale Ondernemingsraad van Shell Nederland BV. heeft aangegeven zich te kunnen vinden in ons standpunt. Verdere stappen kunnen genomen worden op het moment dat er zich een definitieve koper aandient.