Ouderen steeds vaker op internet, maar nog voorzichtig


CULEMBORG, 20100719 -- De Stichting Internetreclame (STIR) publiceert regelmatig cijfers over het internetgebruik. Zo blijkt dat in 2009 liefst 85% van de Nederlanders gemiddeld 8,5 uur per week op internet zit. Dat cijfer groeit jaarlijks met circa 1%. Maar de groep 50 plussers realiseert de grootste groei. De internetpenetratie steeg van 59% in 2007 naar 63% in 2008 tot 72% in 2009. Een stijging van 4% per jaar. Uit reacties en waarnemingen van "Voordeel voor Ouderen" blijkt echter dat 50 plussers veel meer uit de PC kunnen halen dan ze nu doen. Onbekendheid en aarzeling maakt ze erg voorzichtig.

Computerhulp maakt ouderen wegwijs

"Voordeel voor Ouderen" helpt met heldere en praktische informatie. Het wijst de weg naar Computerhulp voor senioren. Zowel in workshops, thuishulp, internetcursussen als met boeken die met stap-voor-stap schermafbeeldingen laten zien hoe het werkt. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: digitale fotografie, e-mail, spelletjes, beveiliging, tekstverwerken, Windows, downloaden, internetbankieren etc. Wij laten zien dat er veel GRATIS en betrouwbare software te krijgen is, op het gebied van tekstverwerken, virusscanners, fotobewerking etc. Men kan deze direct downloaden en installeren.

Browserversie wordt automatisch gecontroleerd

Zodra men www.VoordeelVoorOuderen.nl opent wordt er gecontroleerd of er met een oude browserversie wordt gewerkt. Zo ja dan verschijnt er een waarschuwingsvenster. Men kan dan meteen de laatste update van Explorer, Firefox, Chrome of Safari (Apple) downloaden. De browser is nodig om internetpagina's te bekijken. Oude versies kunnen problemen geven met als gevolg dat sommige pagina's niet of niet goed te zien zijn. Bovendien kunnen oudere versies beveiligingsproblemen veroorzaken.
Meer informatie en tips op: www.VoordeelVoorOuderen.nl





Ingezonden persbericht