Nederlands bedrijf komt met eigen alternatief vochtig toiletpapier


De Amsterdamse projectadviseur Pro-Office vindt de Whype uit

AMSTERDAM, 20100719 -- Na de uitvinding van het toilet is er veel veranderd. De markantste ontwikkeling is de komst van vochtige doekjes. Deze zijn echter zeer nadelig voor het milieu en de waterzuiveringsinstallaties. Om deze nadelen te voorkomen en een duurzame oplossing te bieden, heeft de Amsterdamse projectadviseur Pro-Office de Whype uitgevonden. De Whype is een design dispenser om toiletpapier te bevochtigen. De gebruiker rolt het toiletpapier over de Whype waardoor het vochtig wordt. Door het speciale ontwerp is de Whype eenvoudig te monteren en neemt hij weinig ruimte in.

Duurzaam

Vochtige doekjes worden vaak door het toilet gespoeld, de gevolgen hiervan zijn:
*Verstopping in waterafvoer van huisaansluitingen
*Ophopen van afval in de rioleringen
*Verstopte en zelfs kapotte pompen en filters van waterzuiveringsinstallaties

Ongeveer 60% van de rioolverstoppingen is te danken aan vochtige doekjes (Bron: Stichting Rioned)

Wie met de Whype gewoon toiletpapier gebruikt, helpt deze problemen voorkomen.
De doekjes worden telkens opnieuw gekocht, dus ook verpakt en vervoerd, de Whype is een eenmalige aankoop waardoor dus ook het milieu gespaard wordt.

Geldbesparend

Vochtige doekjes kunnen uitdrogen na openen, waardoor de ongebruikte doekjes wegegooid kan worden.
Ongeveer 2 pakjes van 30 st. worden per week gebruikt in een gezin van 4 personen, deze kosten +/- EU 2,50 per pak, dat betekent EU 260,00 per jaar (kosten variabel per land / merk).
Met de éénmalige aankoop van de Whype en de geringe kosten van van de was-emulsie is de Whype binnen twee maanden al terugverdiend.
De zuiveringspompen hoeven minder vaak schoongemaakt worden en huisaansluitingen verstoppen ook minder vaak, wat een fikse besparing oplevert op waterschapsbelasting en huisverstoppingen (de adviesverkoopprijs van de Whype is lager dan de voorrijkosten van een ontstoppingsbedrijf).

Hygiënisch

Hoofdzakelijk wordt de Whype gebruikt na elk toiletbezoek, vergelijkbaar met de bekende vochtige doekjes. Iedere was-emulsie naar keuze kan gebruikt worden. Met de Whype is het ook mogelijk om vooraf oppervlaktes schoon te maken, zoals de toiletbril, deurkruk, kraan en natuurlijk de handen.

Voor meer informatie zie: www.whype.eu