Europese première Karate Kid in Londen met Sony 4K-projector


BADHOEVEDORP, 20100719 -- Aanstaande woensdag gaat de film bij ons in première, maar in Londen kunnen fans al vanaf vorige week donderdag genieten van de nieuwe Karate Kid. Voor de Europese première, in de beroemde Odeon-bioscoop op Leicester Square, werd Sony's ultramoderne Sony Digital Cinema 4K projectiesysteem gebruikt. Het 4K-systeem beschikt over meer dan vier maal de resolutie van traditionele Full-HD systemen.

Als 's werelds grootste fabrikant van digitale bioscoopprojectoren met 4K-resolutie werd Sony Professional gekozen voor een end-to-end oplossing die kijkers voorzag van een superieure visuele ervaring. Het Sony Digital Cinema 4K-projectiesysteem gebruikt voor de première bestond uit Sony Professional's SRX-R320 Digital Cinema Projector, LMT-300 Media Block en LSM-100 Screen Management System software. In aanvulling op de Engelse première zal The Karate Kid ook worden vertoond in bioscopen over de hele wereld als een 4K Digital Cinema Pakket.

Veel details
Rory Bruer, president van de wereldwijde distributie van Sony Pictures Worldwide Marketing & Distribution, voegt daaraan toe: "Het verhaal van The Karate Kid is een tijdloze klassieker, een film die wij wilden moderniseren door gebruik te maken van de beste projectietechnologie beschikbaar. Sony's fantastische projectiesysteem houdt in dat kijkers ongelooflijk veel details en helderheid verkrijgen, wat absoluut noodzakelijk is voor een snelle actievolle film."

Karate Kid: het verhaal
De film draait om het verhaal van Dre Parker, een 12-jarige die met zijn moeder uit Detroit naar China verhuist. Na kennis te hebben gemaakt met zijn nieuwe klasgenoot Mei Ying, wordt Dre een vijand van de klastiran, Cheng. Dre kan slechts een beetje karate, en in het land van Kung Fu werpt Cheng "the Karate Kid" met gemak op de vloer. Dre heeft geen vrienden en bevindt zich in een vreemd land. Daarom wendt hij zich tot de klusjesman meneer Han, een geheime Kung Fu meester. Naarmate Dre van Han begint te leren dat Kung Fu niets te maken heeft met klappen en afweringen, maar alles met rijpheid en rust, realiseert Dre zich dat het overwinnen van de pestkoppen de strijd van zijn leven zal zijn.





Ingezonden persbericht