Ingezonden persbericht


Aankondiging & nieuws
Zaterdag 10 juli mini Naadam

Mongolia Trade Platform at ETFAM - Eindhoven
Uitnodiging voor importeurs & Mongoolse producenten

Mini Naadam
Zaterdag

10 juli 2010

Ikkinksweg 7 Okkenbroek
(10 km vanaf Deventer)

Aanvang 12.00 uur
Toegang
¤ 6,- p.p.

ETFAM TRADE FAIR

19-21 september
Beursgebouw - Eindhoven
Nederland

NIEUWS

Benoeming

2010 -2016:
Matthea Dominique van Staden
Honorary Cultural Envoy of Mongolia in Nederland

Mini Naadam festival in Nederland

Naadam is een groot nationaal festival in Mongolie dat vier dagen duurt (11 - 14 juli). Het is ook het festival van de drie mannelijke sporten: het boogshieten, paardenracen en het worstelen. Tijdens de Naadam openen de theaters hun deuren en muziek & dansgezelschappen presenteren hun nieuwste voorstellingen.

In de hoofdstad Ulan Bator is het feest het grootst en al in de week voorafgaande aan de Naadam trekken de herders te paard vanuit verschillende gebieden van het land naar de hoofdstad om aan de wedstrijden deel te nemen. Maar ook in de kleinere steden en dorpen worden er mini naadams gehouden. Zo is er nu zelfs ook een mini Naadam in Nederland!

De Mongoolse Vereniging Ulzii en het Mongools Verkeersbureau organiseren samen dit festival op het terrein van Salland Yurts nabij Deventer.

Geniet van de sfeer en bezoek een mongoolse Ger. Luister naar de Mongoolse keelzang of doe mee aan het traditionele Shagai -spel. Na een partijtje worstelen en het bekijken van het boogschieten kunt even bijkomen onder het genot van Mongoolse hapjes.

Het is ook een mooie gelegenheid om kennis te nemen van prachtige mongoolse producten en om eens een praatje te maken met een reisburo - want een mini Naadam prikkelt het verlangen naar de schoonheid van de steppe.

ETFAM Trade Fair
Eindhoven 19-21 september

Made in Mongolia wil bijdragen aan de economische ontwikkeling in Mongolie. Het ontwikkelen van nieuwe producten op basis van Mongoolse grondstoffen en daarbij de ontwikkeling van de organisatie van lokale producenten hebben onze aandacht. We promoten de mogelijkheden, brengen partijen bijelkaar, ondersteunen in het ontwikkelingsproces, ontwikkelen zelf actief nieuwe producten en openen nieuwe markten.

In samenwerking met Ideal & Co en ETFAM organiseren we tijdens de ETFAM beurs in september voor importeurs en producenten uit Mongolie, de unieke gelegenheid zich te presenteren aan de buitenlandsemarkt. Made in Mongolia en Ideal & Co ondersteunen bij de presentaties, en treden op als de vertegenwoordigers van de diverse ondernemers die zelf niet aanwezig kunnen zijn.




Ingezonden persbericht