Ingezonden persbericht


Apeldoorn 19 juli 2010

ZOA-campingdag: in actie voor vluchtelingen in Ethiopië

Op je vakantie ontspannen en je tegelijkertijd inzetten voor vluchtelingen in Ethiopië? Dat kan tijdens de ZOA-campingdag op dinsdag 27 juli. ZOA organiseert samen met camping de Oldemeyer in Hardenberg een campingdag in typsich Ethiopische sferen. Op verschillende manieren wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor vluchtelingen en ontheemden in West-Ethiopië, in de provincie Gambella. Kijk voor meer informatie over deze dag op www.zoa.nl.

ZOA is al een aantal jaren werkzaam in de provincie Gambella en richt zich hier met name op voedselzekerheid en kleinschalige economische ontwikkeling. Rampen vormen voor de voedselzekerheid een grote bedreiging.

Initiatief
Arthur Tichem, ZOA Business Ambassador van Ethiopië, is initiatiefnemer. Hij wil zich inzetten voor de gezinnen in Gambella. "Het doel is om het geld dat we inzamelen in te zetten om gezinnen weerbaarder te maken tegen rampen zoals droogten en overstromingen". De campingdag is een nieuwe actie. Arthur Tichem: "het is een aardig concept om wellicht vaker te doen ook bij andere campings".

Activiteiten
De activiteiten waaraan bezoekers mee kunnen doen zijn heel divers; een sponsorloop voor kinderen , paalzitten, een vlaggenspel, Hollandse spelen, haren vlechten, sieraden maken en een veiling voor het goede doel. Voor meer informatie over deze dag kunt u ook kijken op de website www.deoldemeyer.nl.

Einde persbericht




Ingezonden persbericht