Ingezonden persbericht


Actuele benzineprijzen en evenementen op de nieuwe NAVIGON 70 Premium Live

Amsterdam, 19 juli 2010 - Navigon heeft tijdens de IFA preview de niieuwe 70 Premium Live getoond. Dit nieuwe navigatiesysteem heeft een enorm scala aan features, de beste hardware en volgt instructies razendsnel op. De Live-module is nu ook voor het eerst geïntegreerd in het systeem.

Naast de reeds bekende NAVIGON Live Services zoals Verkeersinformatie Live, Google Local Search, Weer Live, Mobiele Snelheidscamera's Live en Clever Parking Live bevat de 70 Premium Live twee nieuwe diensten: 'Brandstofprijzen Live' en 'Events Live'. Met NAVIGON Live Services wordt er dynamische informatie toegevoegd door middel van een permanente internetverbinding in samenwerking met partner T-Mobile. Deze informatie zorgt voor een flexibele en betrouwbare navigatie en is in heel Europa te gebruiken zonder bijkomende kosten. Begin juni werden al de 70 Plus en Premium aangekondigd die vanaf deze week als pre-order zijn te bestellen via de website van Bol.com.

Brandstofprijzen en Events
De twee nieuwe Live Services helpen de gebruiker om de meest optimale route te nemen. 'Brandstofprijzen Live'1 toont een overzicht van alle benzinestations in de omgeving en op de route via een enkele klik. Daarnaast geeft het informatie over de actuele prijs per liter en een groen 'thumbs-up' symbool als het benzinestation goedkoper is dan gemiddeld. Met 'Events Live'2 is het mogelijk om te zoeken naar evenementen in een stad of omgeving. Na het selecteren van een categorie (b.v. 'rock' of 'tentoonstelling') geeft het navigatiesysteem een overzicht van de evenementen die de komende dagen zullen plaatsvinden. Ook wordt er gelijk meer informatie gegeven over de locatie, tijd en prijs van een toegangskaartje. De diensten zijn tijdens of voor de reis eenvoudig te raadplegen via de Live services knop. Benzinestations worden op de kaart weergegeven als Point of Interest (POI). Naast deze twee nieuwe Live-diensten beschikt het systeem ook over de vijf bestaande Live diensten3 zoals 'Verkeersinformatie Live'4, die NAVIGON recentelijk heeft uitgebreid en nu actuele verkeersinformatie biedt in 18 Europese landen.

Lange afstanden
Het vijf inch scherm op alle Navigon 70 modellen geeft een goed overzicht van de omgeving en de route. Zo geeft de actieve rijstrookassistent aan wanneer de bestuurder van rijstrook moet wisselen in een dynamische animatie. Drie andere features helpen verder bij de oriëntatie: 'City View3D 2.0' toont gebouwen licht transparant waardoor de weg altijd duidelijk te zien is, zelfs in hoogbebouwde omgevingen. Met Professional Voice Command 2.0 is het mogelijk om in spreektaal te communiceren met het systeem, en de Bluetooth Hands-Free Kit 2.0 onderscheidt zakelijke en persoonlijke telefoontjes. Het systeem heeft een snelle 520MHz processor met een ARM11 core.

Beschikbaarheid
De NAVIGON 70 Premium Live heeft kaarten van 43 Europese landen, inclusief IJsland, Moldavië en Oekraïne en is beschikbaar in het derde kwartaal van 2010.


- EINDE -


1 Deze service is beschikbaar in 10 Europese landen waaronder Nederland.
2 Events Live is beschikbaar in België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Letland, Luxemburg, Mexico, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Turkije, Zweden, Zwitserland.
3 Verkeersinformatie Live, Google Local Search, Weer Live, Clever Parking Live, Mobiele Snelheidscamera's Live
4 De dynamische verkeersinformatie Traffic Live is nu ook actief in Hongarije, Ierland, Polen en Slovenië

Over NAVIGON:
Het internationale Navigon AG, met een Duitse achtergrond, is een van de toonaangevende leveranciers van navigatiesystemen. Navigon staat voor hoge kwaliteit GPS-navigatie op Pocket PC's, PNDs en mobiele telefoons dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten van consumentenelektronica. Daarnaast levert het ook professionele navigatieoplossingen zoals driver-assistance functies voor de automotive OEM-markt. Navigon is opgericht in 1991 en heeft meer dan 400 werknemers bij vestigingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. - Navigon. And the world is yours.

Voor meer informatie over NAVIGON kijkt u op www.Navigon.com

Daarnaast kunt u ons online volgen via:
Twitter: http://www.Navigon.com/twitter
Flickr: http://www.Navigon.com/flickr
YouTube: http://www.Navigon.com/youtube
Facebook: http://www.Navigon.com/facebook