Gemeente Capelle a/d IJssel

Circus met dieren niet welkom in Capelle

De gemeente Capelle aan den IJssel weigert circus Humberto een vergunning te verlenen voor het houden van een circusvoorstelling. In de gemeente is geen geschikt terrein voor het geven van circusvoorstellingen. Wethouder Eerdmans (Dierenwelzijn) is blij dat het circus er niet komt. Wat hem betreft past een circus met dieren niet in het diervriendelijke beleid van de gemeente. Eerdmans werkt aan een notitie Dierenwelzijn waarin dit beleid terugkomt.

Circusdieren worden uitgebuit
Eerdmans: "Het is niet meer van deze tijd om leeuwen, paarden, honden en dromedarissen te exploiteren voor amusement. De dieren moeten leven in een onnatuurlijke omgeving." De wethouder vindt het onbegrijpelijk dat gemeenten op grond van 'dieronvriendelijkheid' alleen geen circus met dieren mogen weigeren.

Capelle voorop in dierenwelzijn
De gemeente Capelle aan den IJssel loopt voorop met diervriendelijk beleid. Onlangs werd de gemeente uitgeroepen als meest hondvriendelijke gemeente in de provincie Zuid-Holland. Ook start er dit jaar een proef waarbij bestaande Opsporingsambtenaren (BOA's) op dierenmishandeling gaan controleren.

Noot voor de redactie/

Gemeente Capelle a/d IJssel