Ingezonden persbericht


Persbericht

Fietstocht langs billboards van kunstroute ELDERS

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Michielsgestel fietsten mee

Vrijdag 15 juli heeft er in de gemeente Sint-Michielsgestel een bijzondere fietstocht plaatsgevonden langs de billboards van de kunstroute ELDERS. Samen met de burgemeester Jan Pommer en de wethouders Ed Mathijssen en Ben Leenen verkenden we het Kunstproject Elders. Naast bovengenoemden fietsten ook vertegenwoordigers van de organisaties en subsidiënten die verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van het project mee. Dit waren onder andere: Streekraad het Groene Woud, plaatselijke groep Streekimpuls voor Maas en Meijerij en Dienst Landelijk Gebied.

De fietstocht voerde langs verschillende billboards in Den Dungen, via Berlicum richting Middelrode. In het portaal van de gastvrije Norbertus-kerk in Middelrode is een toost uitgebracht op het succesvolle kunstproject ELDERS. De gasten werden tevens gefêteerd op enkele hapjes van elders onder leiding van Monique Broekman, kunstenaar van het participatieproject 'Reistijd'. In de kerk was op DVD een korte uitleg van de verschillende onderdelen van Elders te zien. Het kunstproject roept van de deelnemers veel bewondering op. Zo vertelt een van de deelnemers over het project: "Het is een mooi, toegankelijk project dat voor alle bewoners van de gemeente, voor passanten en bezoekers bereikbaar is. En zeker de moeite waard om eens te bezoeken op de fiets of met de auto."

Zondag 18 juli heeft er ook een fietstocht plaatsgevonden voor belangstellenden langs een aantal billboards. Deze tocht werd voorzien van uitleg door twee van de organisatoren, Fieke Barten en Marc Volger. De deelnemers waren enthousiast en opvallend was het aantal mensen wat men tegenkwam die op eigen gelegenheid de route fietsten en bekeken. De volgende fietstocht zal plaatsvinden op: 7 augustus vanaf de Parade in 's-Hertogenbosch. Voor aanmelden en meer informatie zie: www.elderslandschap.nl .

Kunstproject ELDERS

ELDERS Idylle en frictie in het landschap, is een initiatief van de Stichting Dommel in Beeld en speelt zich tot en met 5 september af in de gehele gemeente Sint-Michielsgestel. Langs doorgaande wegen zijn 23 billboards opgesteld met daarop landschappen van (inter)nationaal bekende fotografen, die ons verlangen naar een onaangeroerd landschap verbeelden, dit becommentariëren of zelfs verstoren door in te zoomen op gevolgen van menselijke interventie. In de kunstroute zijn ook 6 participatieprojecten opgenomen. Verschillende kunstenaars werkten samen met inwoners van Sint-Michielsgestel. Jong en oud waren betrokken bij deze deelprojecten die resulteerden in boeiende films en installaties.