Ingezonden persbericht


Nijmegen, zondag 18 juli 2010

P E R S B E R I C H T

Kinderprogramma druk - Meet&Greets uit programma gehaald

Op de Grote Markt blijkt het aangeboden kinderprogramma een schot in de roos. Het zit zondag stampvol met kinderen en hun ouders. Het hele programma staat, maar de Meet & Greets worden door de organisatie voor de zekerheid afgelast.

In dit geval geldt het devies inderdaad "better safe than sorry". Tussen de showblokken door zouden de figuurtjes van onder andere Spongebob en Diego het podium afkomen, zich tussen de kinderen mengen en handjes schudden. De druk die op de karakters ontstaat, maar vooral ook op de kinderen die daarom heen staan, is volgens de organisatie op zijn minst onprettig. Daarom wordt besloten om iedereen lekker op zijn plekje te laten zitten en de meet & greets eruit te halen. Maandag is de laatste dag met kinderprogrammering; volgend jaar dus kijken naar uitbreiding met grotere locaties.

De stad is sowieso gezellig druk. De hele dag zitten de terrassen bommetje vol. Het Gevelconcert schettert als vanouds vanuit de gevels rondom de markt en een vol plein zingt uit volle borst mee. Ellen ten Damme verrast menigeen met een spetterend, mooi en zeer atletisch optreden op de Vlaggenparade. Waylon steelt niet alleen de harten van de meiden op de eerste rijen voor het podium, maar trekt tevens een hele volle Waalkade.

Bezoekersaantallen Vierdaagsefeesten 2010

Zaterdag: 181.000 bezoekers
Zondag: 223.000 bezoekers

---

EINDE PERSBERICHT