Gemeente Tilburg

20 juli 2010

Roze Maandag-bezoekers nemen bezit van Tilburg

Roze Maandag is gearriveerd in Tilburg. Om iets over twaalven reed de Roze Maandag Express-trein het station van Tilburg binnen. Een bonte stoet van Roze Maandag-bezoekers vertrok in colonne naar de Bierhal gelegen op het Koningsplein. Om 13.00 uur werd Roze Maandag geopend door kermiswethouder Joost Möller, burgemeester Peter Noordanus en Diva Mayday.

De Tilburgse binnenstad staat bol van de optredens. In de Bierhal en horecapleinen staan diverse optredens van bekende artiesten geprogrammeerd. Naar verwachting bezoeken ongeveer 300.000 mensen het homo-emancipatiefeest.

Warmte
De temperatuur op Roze Maandag is tot bijna 30 graden Celsius gestegen. Ook voor dinsdag 20 juli worden hoge temperaturen verwacht. Op de EHBO-posten is water voorradig, maar bezoekers wordt gevraagd rekening te houden met de warmte. Het dragen van hoofddeksels en het zelf meenemen van water wordt aangeraden.

Taxicontrole
De politie, Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Belastingdienst hebben een grootschalige taxicontrole uitgevoerd. Er werd gecontroleerd of de chauffeurs in het bezit waren van een vergunning en of de rij- en rusttijden goed werden nageleefd.

Gehandicaptendag
Traditiegetrouw is het op dinsdag gehandicaptendag op de Tilburgse Kermis. Dit jaar voor de 40e keer. De dag begint om 12.00 uur in de Bierhal. De exploitanten passen de snelheden aan en helpen de bezoekers in en uit de attractie.

Straattheaterfestival
Dinsdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur trekken verrassende acts, artiesten en groepen over het gehele kermisterrein. Ook tijdens de Caribische Donderdag treden er veel groepen op over het gehele kermisterrein. Het straattheater wordt mogelijk gemaakt door Its Magic Promotions en de gemeente Tilburg.

Kermis At Night
Morgenavond gaat alle openbare straatverlichting op het kermisterrein uit. Er worden tien grote zoeklichten van ieder 8000 watt op de verschillende pleinen van het kermisterrein geplaatst. Als een waaier gaan deze meest sterke lampen uit Europa Tilburg verlichten. Tilburg zal van heinde en verre zichtbaar zijn. Deze zoeklichten worden maandagnacht door het Tilburgse bedrijf First Impression geplaatst.




Gemeente Tilburg