Gemeente Lochem


Eikenprocessierupsen, hooi en huisdieren

De eikenprocessierups veroorzaakt momenteel veel overlast door zijn aanwezigheid in de eikenbomen. De gemeente haalt de rupsen weg binnen de bebouwde kom en op plaatsen in het buitengebied waar veel mensen komen en die niet vermijdbaar zijn. De gemeente registreert meldingen over aangetroffen nesten. Voor meldingen kunt u de gemeente Lochem bellen op 0573-289 222.

Wees voorzichtig want contact met de rupsen en/of de rupshaartjes kan veel irritatie veroorzaken. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor uw huisdieren. Houd uw huisdieren dus zoveel mogelijk weg van de rupsconcentraties.

Het winnen van hooi onder aangetaste bomen is ook niet aan te raden. De haartjes in het hooi kunnen ook na langere tijd tot problemen leiden bij dieren die dit hooi eten.

Meer informatie
Met eventuele vragen over de rups of gezondheidsklachten kunt u terecht bij GGD Gelre-IJssel, telefoon 0570 - 66 46 64 of www.ggdgelre-ijssel.nl (zoeken op eikenprocessierups). Ook kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekscontacten van de gemeente Lochem telefoon 0573 - 289 222.