NCRV

Xperience

Joop van Tellingen daagt drie studenten uit in Xperience

Dinsdag 20 juli

19.00 uur, Nederland 3

Hoe zou het zijn als je je talent mag bewijzen bij een topper op jouw vakgebied? Als je in de praktijk kunt leren van een expert, die wereldberoemd is in zijn vakgebied? In deze aflevering van NCRVâs Xperience gaan drie studenten van de MBO-opleiding Journalistiek en Fotografie in Drachten de strijd aan voor een stage bij Nederlands meest bekende celebrity-fotograaf: Joop van Tellingen.

Bij de eerste test gaan de kandidaten Jilmer, Femke en Coby naar het jaarlijkse Musical Awards Gala, een van de grootste evenementen van het jaar. Hier ontmoeten ze Joop, die hen de eerste opdracht geeft. Veel bekende Nederlanders komen over de rode loper en de studenten moeten glamour- en portretfotoâs nemen van de vrouwen, zoals deze ook in de bladen te zien zijn. Tanja Jess, Kim-Lian van der Meij, Jamai en Gordon zijn slechts enkele van de vele artiesten die aan de lenzen van de studenten voorbij trekken.

De twee studenten die hierna doorgaan, worden in de volgende opdracht voor een nog grotere uitdaging geplaatst. De Toppers geven een concert in de Arena en de studenten krijgen de opdracht om concertfotoâs maken van het trio. Voor het eerst in hun leven staan zij in het persvak tussen hun toekomstige collegaâs en ervaren ze de chaos en concurrentie die er tijdens zoân persmoment plaatsvindt.

Als ultieme test heeft Joop een bijzondere opdracht voor de laatste kandidaat. Heeft hij of zij voldoende in huis om uiteindelijk een stage te verdienen bij Joop van Tellingen?

De presentatie van Xperience is in handen van Evelien Bosch.

Deze aflevering werd eerder uitgezonden in juli 2009.