Gemeente Rotterdam

summer school in oudeland succesvol

20 juli 2010 | rotterdam | nieuwsbericht

In de zomervakantie naar school gaan en het hartstikke leuk vinden? Dat deden de 15 kinderen die meededen aan de Summer School in Villa de Notenkraker in de wijk Oudeland. Op deze Summer School konden kinderen van 10 tot en met 13 jaar van 12 tot en met 16 juli een week lang, `speeddaten' met mensen die werkzaam zijn in uiteenlopende beroepen.

De kinderen kregen een mooi programma aangeboden. Zo brachten zij een bezoek aan de Shell, de deelgemeente, politie en de Roteb en de Kinderopvang Hoogvliet. Ook hebben zij met tal van beroepen kennis kunnen maken zoals F16-piloot, dierenarts, rechter en metrobestuurder. De kinderen én ouders waren erg enthousiast over het programma en leerden en hoorden veel van de mensen die op de school iets kwamen vertellen over hun beroep. Ook waren er verschillende workshops zoals Gezonde Leefstijl en sieraden maken.

Mysteryguest en Certificaatuitreiking
Als grote verrassing was er een optreden van mysteryguests Kelvin Muis, finalist bij de X-factor 2010 en Faisal Arbakan, winnaar van de Talent Night 2010. In september mag Faisal in het beroemde Apollotheater in Harlem in Amerika optreden. De kinderen konden het duo allerlei vragen stellen over hoe zij hun droom om zanger te worden hebben gerealiseerd.

Na afloop van de beroepenweek kregen de kinderen van de deelraadsvoorzitter Edwin Smid een deelnamecertificaat uitgereikt. De deelgemeente en haar partners Woonbron en Stichting Welzijn Hoogvliet, zijn van plan om het project in de komende jaren ook in andere wijken van Hoogvliet uit te voeren