Gemeente Westerveld

tussen Havelte en Uffelte

Instelling 60 km/uur zone tussen Havelte en Uffelte

B&W van Westerveld maken bekend dat ze op 13 juli 2010 het besluit hebben genomen om een 60 km/uur zone in te stellen op (gedeelten van) de volgende wegen:

* Meenteweg

* Oosterweidenweg

* Oeveraseweg

* Nieuwlandenweg

Uitvoering
De maximumsnelheid van 60 km/uur wordt uitgevoerd door middel van plaatsing van de verkeersborden A0160zb en A0260ze van de Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.

Motivatie
Kortgeleden is op een deel van de Meenteweg te Havelte een maximumsnelheid van 60 km/uur ingesteld. Op dezelfde hoogte geldt op de provinciale N371 een maximumsnelheid van 60 km/uur. In overleg met de provincie is besloten om hier een aaneengesloten 60 km/uur zone van te maken. Daarbij worden de gemeentelijke wegen langs de zuidoostzijde van de Drentse Hoofdvaart van Havelte tot Uffelte meegenomen. Het komt overeen met het Gemeentelijke Verkeer en Vervoersplan waarin deze wegen zijn aangeduid als erftoegangsweg buiten de kom waar een maximumsnelheid van 60 km/uur gewenst is. Het betreft hier smalle wegen waar in principe geen doorgaand verkeer gebruik van hoeft te maken. Bovendien ontstaat hierdoor voor de weggebruiker meer duidelijkheid en heeft dit een positief effect op de verkeersveiligheid en de flora en fauna.

Inzage
De betreffende stukken liggen gedurende een periode van zes weken, met ingang van woensdag 21 juli t/m woensdag 1 september 2010, ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis.

Bezwaren
Belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit of die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze in te dienen, kunnen binnen zes weken na publicatie (t/m 1 september 2010) hiertegen een beroepschrift indienen bij de Rechtbank, Sector bestuursrecht, Postbus 30009, 9400 AB Assen. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. In spoedeisende gevallen kan bij de Rechtbank een voorlopige voorziening worden aangevraagd.

Voor nadere informatie hierover kunt u contact opnemen met de gemeente.