Gemeente Oldebroek


Overige informatie uit het gemeentenieuws van dinsdag 20 juli 2010

STANDPLAATS CHEMOKAR

In verband met de bouwwerkzaamheden Oldebroek Centrum is de standplaats van de chemokar verplaatst naar de parkeerplaats voor het gemeentehuis (Raadhuisplein).

OUD PAPIER
Op donderdag 29 en vrijdag 30 juli wordt er WEL door OPA en ACONOV huis-aan-huis oud papier ingezameld in het buitengebied.

BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING
Op grond van art. 23, lid 5, van de Gemeentewet dienen de besluitenlijsten van de raadsvergaderingen te worden gepubliceerd. Op de website van de gemeente Oldebroek, onderdeel "Bestuur en Organisatie", "Bestuur", "Gemeenteraad", "Besluitenlijst" is momenteel de lijst van de vergadering van 29 juni 2010 opgenomen.

RONDJE POLITIEK
In juli en augustus wordt het Rondje Politiek niet uitgezonden in verband met de vakanties.

WAT U MOET DOEN ALS HET WARM WORDT
Nederland heeft te maken met hoge temperaturen. Veel mensen genieten daarvan. Maar een lange periode van hitte kan ook gezondheidsklachten veroorzaken. Daarom zetten we een aantal hittetips voor u op een rij.

Vermijd inspanning
Vermijd inspanning vooral tussen 12.00 en 16.00 uur, de warmste uren van de dag.

Blijf uit de hitte
Blijf binnen of in ieder geval in de schaduw tussen 12.00 en 16.00 uur, de warmste uren van de dag. Draag een hoed, zonnebril en lichte kleding.

Zorg voor koelte
Leg af en toe een koele handdoek in uw nek, neem een koele douche of bad. Laat de zonwering zakken of doe de gordijnen dicht van kamers die veel zon krijgen. Doe ook de ramen dicht als het buiten warmer is dan binnen (overdag) en zet ze open als het buiten koeler is ('s nachts en vroeg in de morgen).

Zorg voor elkaar
Steek een helpende hand toe als er in uw omgeving ouderen of zieken zijn, die hulp nodig hebben om deze adviezen op te volgen.

Vragen?
Overleg met uw huisarts als u vragen heeft over uw gezondheid of met uw apotheek als u medicijnen gebruikt. Voor alle andere vragen kunt u terecht bij de GGD Gelre-IJssel, telefoon 088 - 443 30 00 begin_of_the_skype_highlighting 088 - 443 30 00 end_of_the_skype_highlighting.