Gemeente Papendrecht

18 juni 2010

Gemeente vernieuwt gevel scholencomplex Zuidkil De gemeenteraad heeft in de vergadering van 10 juni een krediet beschikbaar gesteld om de gevel van het scholencomplex aan de Zuidkil te herstellen. De gevels worden op een duurzame manier vernieuwd. Dit gebeurt door het verwijderen van de oude buitenmuur en het aanbrengen van een nieuwe buitenmuur. De nieuwe buitenmuur wordt uitgevoerd in schoon metselwerk.

In de afgelopen jaren zijn de gevelproblemen steeds erger geworden. Dit proces is door de gemeente vanaf het begin nauwkeurig gevolgd, waarbij duidelijk is geworden dat er fouten zijn gemaakt in ontwerp en uitvoering. De gevels vertonen blijvende schade door onderlinge werking van de toegepaste materialen.

Ook is de kwaliteit van de huidige afwerking onvoldoende. Schade door inkrassen van het geveloppervlak en graffiti zijn moeilijk te herstellen waarbij herstelwerk zichtbaar blijft. Dit komt de uitstraling van het gebouw niet ten goede. Om die redenen is vernieuwing van de gevel noodzakelijk.

Op korte termijn wordt het werk aanbesteed. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd en in nauw overleg met de betrokken directies en besturen en met de partij die het werk gaat uitvoeren. Het is afhankelijk van de voortgang van de aanbesteding, wanneer daadwerkelijk met de uitvoering gestart wordt.

Zaterdag 19 juni: Powerpark
Zaterdag 19 juni om 13.00 uur gaat de 10de PowerPark van start in het Vondelpark in Papendrecht. Na de opening door wethouder Kees Koppenol barst het familiefestival los. Zoals altijd zit het programma weer boordevol gezellige activiteiten, veel muziek- en dansoptredens, demonstaties, workshops, presentaties van diverse Papendrechtse verenigingen.
De voetbalwedstrijd Nederland - Japan om 13.30 uur is te volgen op een groot scherm. PowerPark is GRATIS te bezoeken van 13.00 uur - 23.00 uur. PowerPark is kijken, luisteren, sfeer proeven, lekker luieren, dansen, meezingen, meedoen! Of je nu 8 of 88 bent, je vermaakt je of laat je vermaken op PowerPark!
Kijk voor meer informatie, het complete programma én foto's van Powerpark 2009 op www.powerpark.nl.

Gescheiden afvalinzameling
In het eerste kwartaal van 2010 heeft de gemeente in Papendrecht 42.920 kilo plastic verpakkingsafval ingezameld. Dat aantal ligt iets boven het streefgetal. 52% van het plastic verpakkingsafval wordt ingezameld in de oranje bakken die op diverse locaties in Papendrecht staan. De andere 48% wordt ingezameld via de huis-aan-huisinzameling. Dit betekent dat op jaarbasis gemiddeld 14,2 kilo plastic per huishouden wordt ingezameld. De doelstelling is dat eind 2012 42% van al het Nederlands plastic verpakkingsafval ingezameld moet zijn.

De gemeente heeft in het voorjaar een sorteeranalyse laten uitvoeren van het aangeboden afval. Over het kan gesteld worden dat het afval in Papendrecht netjes gescheiden wordt. Eén kanttekening: met name bij laagbouw blijkt veel tuinafval in de grijze container te verdwijnen. Dat is jammer, want juist tuinafval is zeer goed te composteren en dus ook te hergebruiken. De gemeente doet daarom een oproep aan haar inwoners om ook al het tuinafval in de GFT-container te verzamelen.