Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


Fashion Week op IJburg

---

Amsterdam International Fashion Week op IJburg

16 juli 2010
Voor het eerst worden er tijdens de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) evenementen georganiseerd op IJburg. De hele week is er al van alles te beleven op het gebied van mode.

Nog niet geweest? Tot en met zondag 18 juli kunt u kennis maken met IJburgse ondernemers uit de modesector in het kader van AIFW DOWNTOWN.

AIFW DOWNTOWN

AIFW DOWNTOWN is het openbare programma van de Amsterdam International Fashion Week en is enkele jaren geleden in het leven geroepen door de AIFW organisatie, vanwege de grote interesse van het publiek voor Fashion Week evenementen.

aifw


1: IJburg Fashion shopping route

10 t/m 17 juli

Op IJburg is een groeiend aantal bijzondere modewinkels te vinden. De winkels maken geen deel uit van ketens waardoor het aanbod afwisselend, verassend maar zeer zeker ook exclusief is. Het zijn de hippe boetiekjes voor vrouwen, mannen en kinderen, waar de echte fashion shopaholics blij van worden.

Tijdens AIFW DOWNTOWN wordt u op 10 en 17 juli in alle winkels onthaald met een hapje en drankje. Aan het eind van de route ontvangt u bij café restaurant N.A.P. een glas wijn gratis op vertoon van uw kassabon (bij een minimale kleding aankoop van 50 Euro).

Deelnemende winkels zijn: Ien Lifestyle shop, Flo 4 kidz, Frontrow, Sevenlands, Suburb Denim, BIJ'TIJ, Tjikky & Ko.


2: Modefotografie bij N.A.P. Amsterdam

10 t/m 18 juli

Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman en Nick Kidman zijn internationaal werkende en gerenommeerde fashionfotografen die op IJburg wonen en werken. Speciaal voor de Amsterdam International Fashionweek fotograferen ze een modeportret met IJburg als decor. Beide portretten zijn te bezichtigen in café restaurant N.A.P. Amsterdam, op de Krijn Taconiskade 124 in de nieuwe haven van IJburg.


3: Window Watching: "Behind the scenes" film bij MOSES.

10 t/m 18 juli

Tijdens de modeshoots van Nick Kidman werden opnames gemaakt. De "behind-the-scenes" film die van de opnames is gemaakt, is te bezichtigen op een scherm in de etalage van creatief bureau MOSES. op de begane grond van het Y10 gebouw aan de IJburglaan 628 te Amsterdam.

Alle deelnemers zijn tijdens de AIFW te herkennen aan een AIFW DOWNTOWN raamsticker.

Zie ook

Amsterdam International Fashion Week

---