Politie Groningen

Dinsdag 20 juli 2010

Provincie Groningen, 20-07-2010

Fietser gewond na voorrangsfout

MARUM Een 78-jarige fietser uit Marum is maandagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Langestraat in zijn woonplaats. De man kwam vanaf een fietspad bij het gemeentehuis de weg opfietsen. Hij hierbij geen voorrang aan een 61-jarige plaatsgenoot, die in zijn auto reed. De automobilist kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Bewaker mishandeld bij poging inbraak

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek in naar een poging inbraak en een mishandeling bij een bedrijfsgebouw aan de Duinkerkenstraat in Groningen. Een 21-jarige beveiliger nam maandagavond polshoogte bij het gebouw toen hij een inbraakmelding doorkreeg. In het gebouw trof hij een man en een vrouw aan. Het duo probeerde aan de beveiliger te ontkomen. De man sloeg daarbij de 21-jarige beveiliger. Agenten wisten even later de vrouw, een 43-jarige Groningse, aan te houden. Zij is ingesloten. Haar kompaan was inmiddels verdwenen. De beveiliger werd voor behandeling aan een hoofdwond naar een dokterspost gebracht.

Stadjer slaat vriendin

GRONINGEN De politie heeft maandagavond in een woning in de Oosterparkwijk in Groningen een 29-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man was bij zijn jarige vriendin op bezoek, maar kreeg door onbekende reden onenigheid met haar. Als gevolg daarvan sloeg en schopte de Stadjer zijn vriendin. De gewaarschuwde politie kon de man op straat aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor. De Groningse is naar een dokterspost gebracht.

Slaaprijdster gewond bij eenzijdig ongeval

GRONINGEN Een 29-jarige automobiliste uit Groningen is maandagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval op de Beneluxweg in haar woonplaats. De vrouw viel achter het stuur in slaap en botste tegen een voorwerp dat naast de weg stond. Door de aanrijding raakte ze bekneld. De brandweer heeft haar uit het voertuig gehaald. Ze is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Stadjer met bolletjes harddrugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagnacht in de Muurstraat in Groningen een 40-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De man was in het bezit van zeven bolletjes harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen en de man is ingesloten voor verhoor. Diezelfde nacht hield de politie ook twee andere mannen aan in de Muurstraat. Beiden hadden gereedschappen bij zich die gebruikt kunnen worden om ergens in te breken of goederen open te breken. Eén van de verdachten had een fiets bij zich, dat mogelijk van diefstal afkomstig is. Hij verklaarde dat de fiets van een bekende was. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrachtwagencombinatie met meel gekanteld

MIDDELSTUM De Rijksweg N46 bij Middelstum is maandagnacht aanzienlijke tijd gestremd geweest door een gekantelde vrachtwagencombinatie. Een
48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Uithuizermeeden vervoerde een oplegger met meel. Door onbekende oorzaak begon de oplegger te slingeren. De bestuurder raakte de macht over de combinatie kwijt, waarna de oplegger op zijn kant viel. De bestuurder en zijn bijrijder raakten niet gewond. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Bromfietser onder invloed

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag op de Stuurboordswal in Groningen een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer was volgens eigen zeggen met zijn bromfiets onderuit gegaan, omdat hij moest uitwijken voor een fietser. Na een blaastest op straat bleek dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest werd vastgesteld dat hij 1 promille alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau bleek dat de 22-jarige toch last kreeg van zijn knie. Na een medisch onderzoek door ambulancepersoneel bleek dat zijn knie zwaar gekneusd was. Daarnaast had hij op het hele lichaam schaafwonden opgelopen. De verdachte mocht na het afleggen van een verklaring naar huis. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bestuurder.

Motorrijder zwaar gewond na botsing

MUSSEL Een 32-jarige man uit Nieuw Weerdinge is maandagmiddag op de Musselweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 39-jarige automobilist uit Musselkanaal verleende tijdens het afslaan geen voorrang aan de tegemoet komende Drent op zijn motor. Hierdoor botste de motorrijder tegen het bedrijfsbusje van de Musselkanaalster. Hij kwam ten val en belandde vervolgens in de sloot. Het slachtoffer werd met been- en polsletsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook het personeel van de traumaheli werd ingezet tijdens het incident. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Fietser gewond bij ongeval

ZUIDWOLDE Een 70-jarige man uit Groningen is maandagavond op de Oosterseweg in Zuidwolde gewond geraakt na een val met zijn fiets. De fietser werd volgens eigen zeggen ingehaald door een hard rijdende auto. De man schrok hiervan, waarna hij ten val kwam. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Kanaalster aangehouden voor leksteken autobanden

STADSKANAAL De politie heeft maandagmiddag op de Onstwedderweg in Stadskanaal een 22-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor vernieling. De politie wist de verdachte op te sporen met de hulp van getuigen. De Kanaalster wordt ervan verdacht dat hij op de Hollandselaan meerdere banden van autos heeft lek gestoken. De verdachte, die onder invloed verkeerde, had bij zijn aanhouding een mes bij zich. Het scherpe voorwerp werd in beslag genomen. De verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij werd vervolgens in de boeien gezet en ingesloten in een cel. De politie onderzoekt of de verdachte ook betrokken is geweest bij het leksteken van autobanden in de nacht van afgelopen zondag op maandag.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde maandag 19 juli op diverse plaatsen op snelheid.


- Sint Annen, Rijksweg N46: aantal geregistreerde voertuigen: 1037, aantal overtredingen: 55, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Vierhuizen, Provincialeweg N388: aantal geregistreerde voertuigen:
431, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 144 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Alteveer, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen:
2512, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 138 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Veendam, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1058, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Boerakker, Provincialeweg N388: aantal geregistreerde voertuigen:
789, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Delfzijl, Provincialeweg N360: aantal geregistreerde voertuigen:
1231, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Plataanlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 963, aantal overtredingen: 4, hoogst gemeten snelheid: 65 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur ivm wegwerkzaamheden.


- Noordbroek, Rijksweg N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1228, aantal overtredingen: 113, hoogst gemeten snelheid: 149 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.