Openbaar Ministerie

Onderzoek zelfdoding PI Ter Apel afgerond


20 juli 2010 - Arrondissementsparket Groningen

Onderzoek naar zelfdoding PI Ter Apel afgerond

De politie heeft het onderzoek naar de zelfdoding van een 22-jarige man uit Emmen afgerond. De man heeft zich op vrijdag 25 juni 2010 in een cel in PI Ter Apel van het leven beroofd. Een misdrijf wordt uitgesloten.

De man was aangehouden en overgebracht naar de Penitentiaire Inrichting in Ter Apel in verband met een schietincident in Emmen. Dit schietincident waarbij ook een kunstolifant van de Elephant Parade werd geraakt, vond plaats op 6 juni 2010 in het centrum van Emmen.

Het slachtoffer waarmee de man had afgesproken werd geraakt in buik en hand. Het slachtoffer heeft verklaard dat ze ruzie hadden en met elkaar hadden afgesproken. De mannen waren bekenden van elkaar. De dader heeft zich vervolgens bij de politie gemeld en verklaard dat hij zich bedreigd voelde. Het onderzoek naar dit schietincident is zo goed als afgerond. Er worden nog een paar onderzoekshandelingen verricht zoals het horen van getuigen.

In de media werd gesproken dat het zou gaan om een afrekening in het circuit. Dit is uit het onderzoek niet gebleken, het gaat om een op zichzelf staand incident.


---
_____________

Noot voor de redactie (