Gemeente Hoorn

Voetpad Blauwe Berg afgesloten wegens vernielingen

Vanaf deze week staan er hekken om het terrein van het Missiehuis, de Onderwijsbegeleidingsdienst en het Westfries Archief op de Blauwe Berg. Dat heeft de gemeente Hoorn samen met de eigenaars afgesproken. De laatste tijd vinden er regelmatig vernielingen plaats, met aanzienlijke schade als gevolg. Door de afsluiting is het terrein en ook het wandelpad langs het terrein tijdelijk buiten kantooruren gesloten.

De vernielingen zijn begonnen na het leeg komen van het Missiehuis en de verhuizing van de ambulancedienst. De vernielingen vinden meestal s avonds en in het weekend plaats. De kosten van de schade lopen hard op. Ook leveren de vernielingen gevaarlijke situaties op.

Extra surveillance, cameratoezicht en hekken De gemeente Hoorn heeft met de eigenaren en gebruikers van de panden gesproken over hoe zij de vernielingen kunnen stoppen. Naast extra surveillances en cameratoezicht besloten de partijen ook om het terrein buiten kantooruren af te sluiten. Door de sluiting zal ook het wandelpand aan de rand van het terrein buiten kantooruren gesloten zijn. Zodra de renovatie en vernieuwing van het Missiehuis klaar is, wordt het terrein en het voetpad ook weer buiten kantooruren bereikbaar.

Exacte tijden De partijen gaan nog afspraken maken over de exacte tijden waarop de hekken open zijn. Zodra daarover meer bekend is, informeert de gemeente omwonenden.