Gemeente Tytsjerksteradiel


It Wiid'

afspraken brug bungalowpark `Buitenplaats It Wiid'

Al enkele jaren wordt de brug bij bungalowpark `It Wiid' te Earnewâld tijdens het vaarseizoen open gezet. Hierdoor is de brug niet meer toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Het permanent open zetten van de brug is niet toegestaan.

Wij hebben lange tijd overleg gevoerd met de eigenaren van de brug om te zoeken naar een oplossing. Helaas is dat niet gelukt. Enkele weken geleden kondigden wij daarom aan maatregelen te treffen als vóór 21 juli 2010 de brug bij bungalowpark `Buitenplaats It Wiid' niet toegankelijk zou zijn voor fietsers en voetgangers. Hiervoor hebben we een last onder bestuursdwang opgelegd.

In overleg met de eigenaren van de brug staan wij voorlopig het volgende toe. De brug zal 24 uur per dag toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers, met uitzondering van twee momenten. Iedere dag van 09:00 uur tot 10:00 uur en van 17:00 uur tot 18:00 uur mag de brug geopend zijn zodat de boten op en van het bungalowpark kunnen komen. Dan kan dus geen gebruik gemaakt worden van de brug als fiets- of wandelpad.

Wij menen dat hiermee - voorlopig - wordt voldaan aan onze last onder bestuursdwang. Wij zien daarom op dit moment geen noodzaak zelf nadere maatregelen te treffen. Uiteraard zullen wij afdoende controleren of de regeling juist wordt toegepast. Als dat niet het geval is, kunnen wij alsnog maatregelen treffen.

Om een structurele oplossing voor dit probleem te vinden zullen wij verder in overleg treden met de vertegenwoordigers van het bungalowpark.