NCRV

ZomerNachten

Geert-Jan Knoops maakt live radioprogramma

Advocaat Geert-Jan Knoops neemt de derde aflevering van het NCRV-programma ZomerNachten voor zijn rekening. In anderhalf uur live-radio zal hij als gastheer, zonder tussenkomst van een presentator, zijn eigen verhaal vertellen. Wàt dat verhaal is, weet alleen hij zelf.

Knoops is, in zijn eigen woorden, een man met een missie. Hij is niet alleen een bekend nationaal en internationaal jurist en hoogleraar internationaal strafrecht, maar ook de oprichter van Miles4Justice. Deze stichting zorgt ervoor dat mensenrechten breder onder de aandacht gebracht worden.

In zijn vrije tijd is hij fervent zeiler, bergbeklimmer en sportvlieger. In juni kwam zijn tweede thriller uit: Advocaat van de President.

Cabaretier Diederik van Vleuten en politica Andrée van Es gingen Knoops voor met hun eigen ZomerNacht.

Gasten die nog volgen zijn:


- Spijkers en Spijkers, mode-ontwerpers

- Marcel Lüske, pokerlegende

- Ramsey Nasr, dichter des vaderlands


- Linda Rose Smit, politiek adviseur in Irak


- Victor Muller, eigenaar Spyker en Saab

ZomerNachten onderscheidt zich doordat er geen presentator in het programma aanwezig is. In Zweden, waar dit format al vijftig jaar een groot succes is, luisteren dagelijks één miljoen mensen naar de verhalen die bekende landgenoten over zichzelf vertellen. De Nederlandse variant zal op het tijdstip van het NCRV-Radio 1-programma Casa Luna te horen zijn.

De NCRV maakt negen afleveringen van ZomerNachten, iedere vrijdag- op zaterdagnacht in de periode van 10 juli tot en met 4 september om 00.00 uur op Radio 1. ZomerNachten is er ook op internet: www.zomernachten.ncrv.nl.