Werkspot.nl en Workx Materieelverhuur lanceren 'Vrijdag Frietdag'

20/07/2010 10:46

Werkspot

Werkspot.nl en Workx Materieelverhuur lanceren 'Vrijdag Frietdag'

Elke vrijdag een vakman in het zonnetje met gratis friet

Tilburg, 20 juli 2010

Werkspot.nl, de marktplaats voor klussen in en om het huis, lanceert samen met Workx, specialist in materieelverhuur, het concept 'Vrijdag Frietdag'. Op RADIONL en op Werkspot.nl worden mensen opgeroepen om hun favoriete vakman op te geven voor de titel 'vakman van de week'. De vakman van de week wordt live in de uitzending van het bekroonde programma 'Morgenstond' bekend gemaakt en ontvangt een Princess frietpan. Ook dingt hij mee naar de hoofdprijs. Deze hoofdprijs, die elke laatste vrijdag van de maand wordt uitgereikt, bestaat uit 350 gratis zakken friet met saus die door een snackmobiel op een plek naar wens worden gebakken. Hiermee kan de winnende vakman zijn klanten of collega vakmannen trakteren.

Joost Gielen, oprichter van Werkspot.nl: 'Jaarlijks organiseren we de Vakman van het Jaar verkiezing. Dat is een serieuze aangelegenheid waarbij een jury kandidaten onder andere op hun kwaliteit beoordeelt. De wekelijkse verkiezing rond Vrijdag Frietdag is meer een ludieke actie, die past in ons streven om vakmannen in het zonnetje te zetten. Zeker in deze, voor de bouwsector, moeilijke tijden is de 'Vrijdag Frietdag' actie op z'n plaats.'

Hendrik Jan Molenaar, algemeen directeur van Workx Materieelverhuur: bouwend Nederland verdient een steuntje in de rug. Als partner voor materieelverhuur bieden wij een optimale service aan onze klanten en bieden wij oplossingen op maat. Wij denken met de klant mee en zorgen voor continuïteit van hun werkzaamheden. De Vrijdag Frietdag is een initiatief om onze waardering uit te spreken naar de vakmannen die onmisbaar zijn bij de totstandkoming van alle projecten. De actie is onderdeel van een bredere samenwerking met Werkspot.nl. Workx Materieelverhuur biedt via Werkspot.nl de vakmannen extra korting op materieelverhuur waardoor zij een hogere winstmarge bereiken. Workx: waar huren werkt!

Over Werkspot.nl

Werkspot.nl - opgericht in 2005 - is de eerste en grootste online marktplaats voor klussen in en om het huis. Het principe van Werkspot.nl is eenvoudig: opdrachtgevers plaatsen hun klus - hoe klein of groot ook - op de website. Ingeschreven klusbedrijven en vakmannen kunnen hier vervolgens een bieding op uitbrengen. Verder geven opdrachtgevers een referentie en rapportcijfer aan de vakman zodra een klus is afgerond. Door deze reviews krijgen medegebruikers een helder beeld van de kwaliteit van de vakman of klusbedrijf.

In 2009 werden 90.000 opdrachten op Werkspot.nl geplaatst. De biedingen worden gedaan door meer dan 7.800 vakmannen en dit aantal groeit nog steeds. De gemiddelde waarde van een klus is 2.500 euro, waarmee het totale bedrag dat in 2009 via Werkspot.nl wordt verhandeld 225 miljoen euro bedraagt.

In juli 2009 heeft De Telefoongids BV, uitgever van De Telefoongids & Gouden Gids, een belang van 50% in Werkspot.nl genomen.

Kijk voor meer informatie op www.werkspot.nl

Noot voor de redactie,