Politie Drenthe

Dinsdag 20 juli 2010

Provincie Drenthe, 20-07-2010

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

MEPPEL Maandagmiddag werd bij een radarcontrole op de N375 de snelheid van een 42-jarige motorrijder uit Meppel vastgesteld op 152 kilometer per uur. In dit geval betekent dat een overschrijding van de maximumsnelheid met 72 km/u. Het rijbewijs is ingevorderd.

Automobilist gewond bij ongeval

ASSEN Maandagmorgen is een 36-jarige vrouw uit Assen gewond geraakt bij een aanrijding op de Europaweg. Ze reed vanuit de richting Marsdijk in de richting van de Groningerstraat. Ze moest uitwijken voor een langzaam rijdende auto voor haar en botste tegen een lantaarnpaal. De auto kwam op de kop terecht. De vrouw is met de ambulance naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht.

Man aangehouden na vernieling

ASSEN Maandagmiddag heeft de politie een 49-jarige man uit Assen aangehouden, nadat hij bij zijn ex aan de Spintgoorn een deur had vernield en haar had geslagen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.

Autos in brand

NIEUW AMSTERDAM Maandagnacht zijn bij een woning aan de Scheidingsweg twee autos in brand geraakt. De brandweer bluste de brand. De politie gaat uit van brandstichting en doet een nader onderzoek.

Man aangehouden na achtervolging in gestolen auto

DWINGELOO Maandagnacht heeft de politie een 34-jarige man uit Beilen aangehouden. Op de Moraineweg in Spier kreeg hij als bestuurder van een personenauto een stopteken. In plaats van te stoppen ging hij er vandoor. Na een achtervolging stopte de man op de weg Achter t Zaand in Dwingeloo. Daar stapte hij uit en ging te voet verder. Na een zoekactie werd hij later in de buurt aangehouden. De man is ingesloten voor een nader onderzoek. De auto waar hij in reed bleek te zijn gestolen.

Verwarde man veroorzaakt aanrijding onder invloed drugs

EMMEN Maandagnacht rond 5.00 uur reed een 27-jarige man uit Stadskanaal met zijn auto tegen een stalen bank bij de hoofdingang van het Scheperziekenhuis. Van de man, die een verwarde indruk maakte, is een bloed- en urineproef genomen in verband met mogelijk gebruik van drugs. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.