Ingezonden persbericht


Dit is een gezamenlijk persbericht van Rijkswaterstaat en ANWB

A12 krijgt twee informatiesites: FileSophie.nl en A12 Vrachtplanner.nl

Om A12-rijders actueel te informeren over alle werkzaamheden op de A12 begint RWS samen met de ANWB: Filesophie.nl. Deze site helpt automobilisten om goed voorbereid op weg te gaan en biedt alternatieven om de A12 te mijden. Voor de vrachtsector is een speciale A12-vrachtplanner ontwikkeld. Rijkswaterstaat voert van 16 juli tot 19 augustus grootschalige werkzaamheden uit op de A12 en verwacht hierdoor flinke verkeershinder.

Sophie is het karakter dat centraal staat op FileSophie.nl (www.FileSophie.nl) informeert over de werkzaamheden aan de A12. Zo is er tot 16 augustus op het traject Nieuwerbrug - Bodegraven één rijstrook afgesloten en geldt op de overige twee rijstroken een maximumsnelheid van 90 km/uur en een inhaalverbod voor vrachtwagens. Sophie beantwoordt vragen, nodigt weggebruikers uit om hun ervaringen te delen en geeft tips in het omzeilen van de file. Op de website staan filmpjes en blogs die uitleg te geven, en aandacht besteden aan hoe verschillende weggebruikers de werkzaamheden beleven.

A12 Vrachtplanner

Om de vrachtsector behulpzaam te zijn en informatie te bieden over reistijden op de A12 en alternatieve routes, heeft Rijkswaterstaat de A12 Vrachtplanner ontwikkeld. Van de belangrijkste vrachtroutes vanuit Oost- en Noord-Nederland wordt hierop aangegeven wat de verwachtte reistijden op alternatieve routes zijn. De A12-Vrachtplanner is te vinden op: www.rijkswaterstaat.nl/a12vrachtplanner.

Meer informatie

Meer informatie krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op de websites www.FileSophie.nl of www.anwb.nl/verkeer.


Noot voor redacties


.............................................
Mededeling aan redacties (