Politie Hollands Midden

Voorhout - Scooterrijder vlucht voor politie

Voorhout, 20-07-2010 o De politie heeft maandag 19 juli om 17.30 uur een 17-jarige scooterrijder uit Spijkenisse aangehouden na een reeks van verkeersovertredingen.

Een motoragent reed rond 16.20 uur over de Leidsevaart in de richting van de kruising met de Herenstraat toen hij de scooterrijder met een bijrijder zag rijden. De agent wilde de bestuurder controleren omdat de jongens geen helm droegen. Bij het zien van de motoragent keerde de bestuurder en reed snel weg in de richting van het centrum van Voorhout. De bijrijder sprong van het rijwiel en liep weg. De bestuurder kreeg een stopteken, maar negeerde deze en keerde weer in de richting van de kruising Herenstraat/Leidsevaart.

Bij deze manoeuvre hinderde hij het overige verkeer en kon een aanrijding worden voorkomen doordat een automobilist hard afremde. Via het fietspad van de Leidsevaart reed de bestuurder richting de Sportlaan gevolgd door de motoragent. De bestuurder reed slingerend om de agent te beletten hem in te halen. De bestuurder reed voorbij de Sportlaan en vervolgens richting de A44 en remde plotseling hard af waarna hij stopte. De agent remde eveneens af en zag dat de bestuurder probeerde te draaien waarbij hij opzettelijk tegen de motor botste. Hierdoor raakte de motor uit balans waarna de agent deze probeerde recht te houden. Op dat moment kreeg de agent, kennelijk een duw van de bestuurder waardoor de agent met de motor viel.

De bestuurder reed ondertussen weer weg richting de Sportlaan. Een automobilist zag de bestuurder en blokkeerde het fietspad. De bestuurder wilde achter de auto langsrijden, maar botste tegen de auto waardoor er schade ontstond. De automobilist probeerde de bestuurder vast te pakken, maar kwam daarbij ten val. De bestuurder ging er rennend vandoor en verstopte zich in het park. Hierop werd het park afgezet in afwachting van een politiehond. Op het moment dat de politiehond werd ingezet rende de bestuurder aan de achterzijde van serviceflat Overbosch richting een agent waarna hij werd aangehouden.