Gemeente Vlaardingen


Vlaardingen dingt mee naar ESPO award

20-07-2010 |
Vorig jaar was de Spaanse havenstad Gijon de winnaar van de Espo award. Wordt het dit jaar Vlaardingen? Onze stad heeft zich ingeschreven voor deze award met de uitwerking van de gebiedsvisie Rivierzone.

De European Sea Ports Organisation (ESPO) vertegenwoordigt de zeehavens van de lidstaten van de Europese Unie. De missie van ESPO is de publieke opinie in de EU te beïnvloeden om een veilige, efficiënte en duurzame havensector in Europa te bereiken.

ESPO merkt dat havens tegenwoordig veelal als noodzakelijk kwaad worden ervaren. Met de jaarlijkse award wil ESPO nu innovatieve projecten belonen waarbij havens en steden samenwerken om kwaliteit en toegang van de haven te stimuleren en een positief imago van de haven neerzetten als een plek om te leven, werken en te ervaren als een unieke locatie.Vlaardingen denkt dat de Koningin Wilhelminahaven en Maaswijk zulke plekken zijn.

Op 9 november wordt in Brussel de winnaar bekendgemaakt. De prijs is symbolisch en bestaat uit een mooie houten sculptuur.

Meer informatie? Neem contact op met de projectleider van de gemeente Vlaardingen, (010) 248 4000 of stuur een e-mail.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: info@vlaardingen.nl
Tel. (010) 248 4000