Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 20-07-2010

Politie uiterst tevreden over verloop 'Roze Maandag '

TILBURG - Agenten die gisteravond (maandag 19 juli 2010) en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het kermisgebied van Tilburg spreken van een gezellige ontspannen sfeer in een overvol centrum. De politie is uiterst tevreden over het verloop van de 'Roze Maandag '. Ondanks de topdrukte verrichten agenten in totaal slecht drie arrestaties.

Agenten hielden tegen 05.00 uur op de Heuvelring een tot nu toe onbekende man aan. Een oplettende getuige tipte de politie nadat hij gezien had dat de onbekende, samen met een andere man vermoedelijk poogde in te breken bij het kassagedeelte van een kermisattractie aan het Piusplein. Op basis van het signalement lukte het de politie de verdachte te achterhalen. Hij was niet in het bezit van een
legitimatiebewijs en wilde zijn naam niet noemen. Onderzoek bij de attractie wees uit dat de toegang tot het kassagedeelte van de attractie verbroken was. De man is voor onderzoek ingesloten.

Bij een horecagelegenheid op de Paleisring hebben agenten tegen 02.00 uur een 32-jarige Bredanaar aangehouden voor diefstal bier. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man bij een buitentap zelfstandig, zonder toestemming bier tapte. De politie werd geïnformeerd die de man meenam naar het bureau.

Een 40-jarige, onder invloed verkerende man uit 's-Gravenhage werd tegen 22.30 uur opgepakt nadat hij niet voldeed aan een gegeven bevel of vordering zich te verwijderen. De man bemoeide zich met het politiewerk en trachtte een aangehouden verdachte te ontzetten. Door zijn gedrag gaf hij aanstoot tot wanordelijkheden.
(auteur: Desirée Brabers)

Mishandeling na belletje trekken

MOERGESTEL: Een 65-jarige man uit Moergestel is door de politie aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Het geweld vond plaats op maandagavond 19 juli 2010 aan de Kriekenakker in Moergestel en kwam voort uit belletje trekkende kinderen.

In de loop van de avond hadden twee knullen (10 en 11 jaar) belletje getrokken in de buurt. Een van de buurtbewoners werd boos en trok de kwajongen de woning in om hem stevig toe te spreken. Later op de avond hoorde vader (45) van de knul het verhaal en wilde zijn straatgenoot aanspreken over het gedrag richting zijn zoon. De man belde aan en kreeg, toen de voordeur open ging, er meteen van langs met een wandelstok. Hij liep daarbij letsel op in zijn gezicht en aan zijn rug. Hij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het slachtoffer deed aangifte, waarna de 65-jarige verdachte werd gearresteerd. In het politiebureau verklaarde de 65-jarige man dat hij uit zelfverdediging had gehandeld. De politie heeft na het opmaken van een proces-verbaal de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Graffitispuiters op heterdaad betrapt

TILBURG: Een agent van de Tilburgse politie stuitte op weg naar huis na zijn nachtdienst op twee graffitispuiters. Dat gebeurde in de nacht van maandag 19 juli op dinsdag 20 juli 2010 om 05.10 uur op het Von Weberpad. De twee vandalen waren de binnenkant van de fietstunnel aan het bekladden met spuitbussen verf. Beide jongemannen zijn afkomstig uit Tilburg en zijn respectievelijk 23 en 20 jaar oud. Na hun
arrestatie is het tweetal overgebracht naar het politiebureau, waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt. Tijdens het verhoor legden ze een bekentenis af. Hun rugzakken met spuitbussen verf zijn door de politie in beslag genomen.

196 snelheidsovertreders op de bon

TILBURG: Op maandagavond 19 juli 2010 hield het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant een snelheidscontrole. De radarapparatuur stond tussen 17.00 uur en 22.00 uur opgesteld langs de Ringbaan West ter hoogte van De Rooi Pannen. In totaal passeerden en 2.987 automobilisten, waarvan er 196 te snel reden. Zij krijgen binnenkort hun bekeuring thuis gestuurd via het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De snelste overtreder reed 88 km/u terwijl er maximaal 50 km/u is toegestaan.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 20-07-2010 11:40 | © Regio Midden en West Brabant |