Gemeente Bergen op Zoom


Muziek op 't Wilhelminaveld terug op oude nest!

Muziek op 't Wilhelminaveld is terug van weggeweest. Omdat onder Het Wilheminaveld een nieuw archiefdepot werd gebouwd, moest de bekende zomeravondconcertreeks vorig jaar uitwijken naar Plein 13.

Binnen het concept van de zomeravondconcerten is een parkachtige omgeving een van de randvoorwaarden. In die zin was Plein 13 dus niet geschikt voor dit evenement. Wegens gebrek aan een ander beschikbaar alternatief is in 2009 in goed overleg met de organisatoren gekozen voor Plein 13. Daarbij is gelijk aangegeven dat, na realisatie van het archiefdepot, Muziek op 't Wilhelminaveld terugkeert naar de oude vertouwde stek: Het Wilhelminaveld.

Wethouder Van Eekelen: 'Muziek op 't Wilhelminaveld heeft al lang bewezen een evenement te zijn dat heel duidelijk voorziet in een behoefte. Je ziet dat jong en oud en mensen met uiteenlopende interesses echt genieten van de concerten. Het evenement draagt flink bij aan de sociale samenhang en dat vinden we als gemeentebestuur heel belangrijk. Vorig jaar moesten we eenmalig uitwijken naar Plein 13. Ik heb me er sterk voor gemaakt Muziek op 't Wilheminaveld terug te krijgen op de plek waar de concerten thuishoren: Het Wilhelminaveld. Het succes van dit muziekevenement is voor een groot deel afhankelijk van de locatie waar het plaatsvindt'.

Per avond komen gemiddeld 2.500 mensen naar de concerten met uitschieters naar meer dan 3.500 bezoekers. 'De optredens worden gratis aangeboden. De kosten worden gedekt uit de verkoopopbrengst van consumpties. Om deze reden vraag ik met klem om geen eigen drank mee te brengen. Ik begrijp best dat de verleiding groot is om zelf te voorzien in je drankje, maar daarmee bereik je wel dat de concerten op den duur niet meer kunnen plaatsvinden', aldus wethouder Van Eekelen.

Op 22 juli verzorgt publiekstrekker Belle Perez een optreden. Op 29 juli is Fab3 & the DJ te gast en vervolgens op 5 augustus Breathe The Sound / Pretty YongThings, op 12 augustus Kaas, op 19 augustus Garcia Goodbye en hekkensluiter op 26 augustus is Boogie Boy.