Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.55 uur

Utrecht, 20-07-2010

Kop-staartbotsing

UTRECHT Bij een kop-staartbotsing tussen twee autos raakte op maandag 19 juli een vrouw gewond.

Rond 18.00 uur stopte een 32-jarige automobilist uit Utrecht voor een rood verkeerslicht op de Kardinaal de Jongweg. Bij hem in de auto zat een 28-jarige vrouw uit Utrecht. Een achter hen rijdende 29-jarige automobilist uit Utrecht zag te laat dat het voor hem rijdende verkeer stopte en botste tegen de auto van de 32-jarige Utrechter. De passagiere had veel pijn in haar nek en is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Jongen mishandeld

UTRECHT Een jongen werd op maandag 19 juli door een man mishandeld. Agenten hielden de verdachte aan.

Rond 20.00 uur bevond een 15-jarige jongen uit Utrecht zich met enkele vrienden op de Joseph Haydnlaan. Twee van zijn vrienden kregen woorden met elkaar, waarna een andere man zich daarmee bemoeide en hij woorden kreeg met één van die vrienden. De 15-jarige jongen probeerde op zijn beurt die ruzie te sussen, maar werd vervolgens door de man aangevallen, waarbij de man hem sloeg en beet. De vrienden kwamen de 15-jarige jongen te hulp en trokken de verdachte van hem af, waarna hij ervandoor ging.

De politie was inmiddels gewaarschuwd en agenten hielden de verdachte, een 26-jarige man uit Gorinchem, in de omgeving aan. Het slachtoffer ging naar het ziekenhuis en mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten. Hij had letsel in zijn gezicht en op zijn borst. Hij deed aangifte van mishandeling. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.

Fietsster tegen harmonicabus

UTRECHT Een bejaarde fietsster raakte op maandagamiddag 19 juli gewond bij een aanrijding met een harmonicabus.

Rond 17.05 uur wilde een 81-jarige fietsster uit Utrecht vanaf het Lauwerecht rechts afslaan de Draaiweg op. Op dat moment reed daar een 33-jarige chauffeur met een harmonicabus (verlengde bus). De vrouw verleende geen voorrang aan de bus en reed de kruising op, botste tegen de flank van de bus en kwam ten val. Zij werd per ambulance naar het Diakonessenhuis in Utrecht gebracht. Daar is zij met een gebroken teen en een gekneusde voet opgenomen.

Tegen lantaarnpaal

UTRECHT Een automobilist botste aan het begin van de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 juli tegen een lantaarnpaal. Zijn passagiere raakte gewond.

Rond 00.20 uur reed een 23-jarige automobilist uit Utrecht over de Lunettenbaan. Bij hem in de auto zat een 34-jarige plaatsgenote. Door nog onbekende oorzaak verloor de Utrechter de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. Daarbij liep zijn passagiere letsel in haar gezicht en buik op. Zij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De auto is weggesleept.

De Utrechter had hoogstwaarschijnlijk te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 100 ug/l, terwijl de wettelijke limiet voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Hennepkwekerij

UTRECHT De politie heeft op maandagavond 19 juli een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 22.00 uur een onderzoek in een woning aan de Tweede Oosterparklaan in. Daar troffen zij een hennepkwekerij met bijna 600 planten aan. De planten en de kweekapparatuur zijn in beslag genomen. De stroom werd op illegale wijze afgetapt en de stroomvoorziening bleek op een brandgevaarlijke manier te zijn aangelegd. De politie trof geen personen in het pand aan. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt een onderzoek ingesteld.