Politiebond ACP

13 juli 2010

Manifest voor een krachtige publieke sector

De ambtenarencentrale CCOOP en andere sociale partners in de publieke sector hebben het `Manifest voor een krachtige publieke sector' opgesteld en verzonden naar de kabinetsinformateurs. De sociale partners doen hiermee een beroep op de politiek om met een gezamenlijke aanpak de bezuinigingen bij de overheid te realiseren. Dit met "behoud en verbetering van de kwaliteit van de publieke sector".

"De staat van de overheidsfinanciën dwingt tot een kritische blik op de publieke sector. Die moet effectiever en efficiënter. Wij onderschrijven dat. Het kan ook slagvaardiger, efficiënter, beter en goedkoper. Wij willen ons daarvoor inzetten", aldus de sociale partners (werkgevers- en werknemersorganisaties) in het manifest.

Gezamenlijke aanpak

Volgens de ondertekenaars van het manifest is het van belang te blijven investeren in de arbeidsmarktpositie en de kwaliteit van de publieke sector en dus ook de politie. "Een gezamenlijke aanpak van politiek en sociale partners is daarbij noodzakelijk." Volgens het manifest moeten er bewuste keuzes worden gemaakt in wat de overheid wel en niet doet en kan er met 'slimmer werken' efficiency behaald worden. Een beheerste, marktconforme loonkostenontwikkeling is ook een uitgangspunt.

Behoefte aan veiligheid

De sociale partners stellen de kabinetsinformateurs voor te overleggen over de toekomst van de publieke sector. "Alle burgers van Nederland hebben naast het belang bij een hoge kwaliteit van overheidsdienstverlening ook de behoefte aan veiligheid", zegt Gerrit van de Kamp, voorzitter van de ACP en voorzitter van de ambtenarencentrale CCOOP. "De sociale partners zijn bereid daarin te investeren. Wij bieden de politiek een gespreksplatform."

Het gehele manifest kunt u hieronder downloaden.
---
Zie het origineel