Politie Hollands Midden

Voorschoten - Geen technische oorzaak brand Richard Wagnerflat

Voorschoten, 20-07-2010 o Slachtoffer door verstikking om het leven gekomen.

Uit het onderzoek van de technische recherche is naar voren gekomen dat bij de brand die zaterdagmorgen 17 juli jl. in het seniorencomplex Richard Wagnerflat in Voorschoten heeft gewoed, geen technische oorzaak heeft. De exacte oorzaak van de brand is niet meer vast te stellen.

Bij de brand is een dodelijk slachtoffer gevallen. Deze 83-jarige man is door verstikking (inademen koolmonoxide) om het leven gekomen. De man woonde zelfstandig in het seniorencomplex. Aanvankelijk werd gedacht dat de brandalarminstallatie in de Richard Wagnerflat niet naar behoren werkte. De Richard Wagnerflat is een appartementencomplex met zelfstandige woningen. In dergelijke complexen is een brandmeldinstallatie niet van toepassing.

De brand is rond 8.45 uur door rookontwikkeling vanuit de woning door een omwonende op de zesde etage ontdekt waarna deze alarm heeft geslagen. Uit voorzorg is de hoogbouw ontruimd geweest. De bewoner die met ademhalingsmoeilijkheden voor controle naar het ziekenhuis was overgebracht, is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Een drietal bewoners van het complex is tijdelijk elders opgevangen omdat hun appartementen in verband met roet- en rookschade momenteel worden schoongemaakt. Vooralsnog is het onbekend wanneer zij weer naar hun woning kunnen terugkeren.

--- Dit bericht van Woonzorg Nederland is tot stand gekomen in overleg met de politie ---