Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.00 uur

Utrecht, 20-07-2010

Tractor en auto botsen

ZEIST Bij een aanrijding tussen een auto en een tractor raakten op maandagavond 19 juli meerdere personen gewond.

Rond 22.15 uur reed een 29-jarige automobilist uit IJsselstein over de Koelaan. Bij hem in de auto zaten zijn 28-jarige vrouw en hun dochtertje van acht maanden. Zij kwamen uit de richting van Bunnik en reden in de richting van Zeist. Voor hen reed een tractor (met verlichting), bestuurd door een 55-jarige man uit Stroe (Gld). Bij hem op de tractor zat zijn 23-jarige zoon.

Een getuige verklaarde dat hij zag dat de IJsselsteiner de tractor over het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer in wilde halen. Toen daar echter uit de richting van Zeist een tegenligger aankwam, zag de IJsselsteiner zich genoodzaakt terug te gaan naar zijn eigen weghelft. Daar reed echter de tractor en de IJsselsteiner kon door het snelheidsverschil niet meer voorkomen dat hij achter op de tractor botste.

De tractor belandde op de kop in de berm en de 23-jarige zoon kwam daaronder bekneld te zitten. De auto botste tegen een lantaarnpaal en kwam tot stilstand.

Meerdere eenheden van de politie, brandweer en GGD gingen ter plaatse en de weg werd afgezet. De bestuurder van de auto raakte niet gewond, zijn vrouw liep hoofdletsel op. De baby zat in een kinderzitje en was ogenschijnlijk niet gewond, maar werd voor onderzoek met haar moeder naar het ziekenhuis gebracht. De 55-jarige tractorbestuurder werd met een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis gebracht.

De tractor moest door een kraanwagen worden opgetild, waarna de 23-jarige man kon worden bevrijd. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis gebracht en is daar opgenomen.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. In het kader van dat onderzoek komt de Verkeerspolitie graag in contact met de tegenligger waarvoor de IJsselsteiner terug naar zijn eigen weghelft moest. Deze tegenligger wordt niet als verdachte, maar als belangrijke getuige beschouwd.

Verkeerstwist

DE BILT Bij een verkeerstwist tussen twee automobilisten liep één van hen een klap op.

Rond 17.20 uur reden een 19-jarige automobilist uit Zeist en een 39-jarige automobilist uit Vleuten over de Rijksweg A28 en namen beiden de afslag UMC. Een getuige zag dat toen de Zeister bij een verdrijvingvlak naar rechts in moest voegen, dat de Vleutenaar dit kennelijk opzettelijk blokkeerde, waardoor de Zeister vol in de remmen moest. Even verderop moesten beiden voor rood verkeerslicht stoppen. De Vleutenaar stapte daar uit en ging in discussie met de Zeister. Daarbij werd hij zo kwaad, dat hij hem een klap in het gezicht gaf. Daarna stapte hij in en reed weg.

De Zeister belde de politie en agenten troffen de beide mannen op de Jordanlaan in Zeist. Het tweetal werd meegenomen naar het politiebureau. De getuige meldde zich eveneens aan het politiebureau. De Zeister deed aangifte van mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op.