Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.20 uur

Utrecht, 20-07-2010

Gewapende overval

LEERSUM Op maandag 19 juli omstreeks 09.00 uur vond een gewapende overval plaats op een winkel aan de Torenzichtlaan.

Een man, die zijn gezicht had bedekt, kwam de winkel binnen en bedreigde het aanwezige winkelpersoneel met een vuurwapen. Onder deze bedreiging wist de man geld buit te maken, waarna hij de winkel weer uitliep. Hij sloeg linksaf en liep weg in de richting van de Nectarweide. Van daar ontbreekt ieder spoor van hem.

Het gaat om een man met een licht getint uiterlijk, ongeveer 20 jaar, slank postuur, gekleed in een glimmende zwarte jas met bedrukking op mouw en rug, grijze broek en zwarte schoenen.

Iedereen die informatie heeft over deze overval wordt vriendelijk gevraagd contact op te nemen met de politie, district Heuvelrug, telefoon 0900-8844 of als u anoniem wilt blijven via telefoonnummer 0800-7000. Bovendien wil de politie graag in contact komen met de fietser, die de overvaller zag wegrennen en achterna heeft gezeten. Ook hij kan bellen met de politie district Heuvelrug, telefoonnummer 0900-8844.

Branden

RHENEN Aan het begin van de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 juli hebben er op twee verschillende plaatsen brandjes gewoed.

Rond 00.10 uur kregen brandweer en politie de melding van een brandje op de Markt. Ter plaatse bleek dat er enkele klikos tegen de gevel in brand stonden. De brandweer had het brandje snel geblust. Door de brand gingen twee ruiten kapot, waardoor er ook rook in het pand kwam. De brandweer heeft het pand gelucht.

Rond 01.10 uur werd melding gemaakt van een brandje op de Cuneralaan. Ook daar bleek een kliko in brand te staan, maar nu sloeg het vuur over naar een schuur. Om de brand goed te kunnen blussen, moest de brandweer een gedeelte van het dak afbreken. Ook hier gingen twee klikos verloren en liep de schuur brandschade op.

De politie heeft een vermoeden van brandstichting. Aan getuigen van de brandstichting(en) en aan mensen, die rond de tijdstippen van de branden iets verdachts hebben gezien, op of in de omgeving van de Markt en de Cuneralaan, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.