Gemeente Hoorn

Acties Bureau Stadstoezicht week 28

De inspecteurs van Bureau Stadstoezicht hebben in week 28 gecontroleerd op locaties waar eenrichtingsverkeer geldt of waar een inrijverbod is voor motorvoertuigen. Zij deelden op de Koepoortsweg elf bekeuringen uit voor het negeren van deze regels. Op het Breed schreven zij twee bekeuringen uit.

Blauwe zone In de wijk Kersenboogerd controleerden inspecteurs in de blauwe zonegebieden. Op de Sophie Vitringastraat, Betje Wolffplein en het Bolwerk werden zeven bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van een parkeerschijf voor de blauwe zone.

Hoorn kent enkele blauwe zones: in de winkelcentra De Grote Beer en Kersenboogerd, bij het stadhuis aan de Nieuwe Steen, een deel van de Koepoortsweg, Dampten (omgeving Keern), Loniusstraat, Willem Barentzstraat, Wihelminalaan, de Boelisstraat en de Pater Bleijsstraat. Om hier te mogen parkeren is een parkeerschijf nodig voor de blauwe zone. Deze parkeerschijf is te koop bij de balie Voorlichting in het stadhuis, Bureau Stadstoezicht en bij sommige tabaks- en tijdschriftenwinkels in de buurt van de blauwe zones.

Winkeluitstallingen Inspecteurs hebben in het centrum een gerichte controle uitgevoerd op het buiten plaatsen van winkeluitstallingen door ondernemers. Plaatsen zij buiten reclameborden of andere objecten dan moeten zij dit melden. Zij zijn per brief geïnformeerd over de controle en over het melden van hun winkeluitstalling. In totaal deelden de inspecteurs 21 waarschuwingen uit. Voortaan delen zij boetes uit.

Als ondernemers hun winkeluitstalling melden en voldoen aan de voorwaarden krijgen ze toestemming voor het plaatsen. In de ontheffing of toestemming staan de voorschriften hoe winkeluitstallingen buiten mogen staan. De winkeluitstallingen mogen alleen in de uitstallingenstrook staan. De regels zijn er om het aanzien van de binnenstad te waarborgen. Ook zijn de regels er om hinder voor het (voetgangers)verkeer te vermijden.