Rechtbank Middelburg


Behandeling nieuwe verzoeken in zaak Laura Dekker (14 jarige zeilster)

Middelburg, 20 juli 2010 - In de zaak Laura Dekker heeft Bureau Jeugdzorg Utrecht het verzoek tot verlenging van de ondertoezichtstelling (voor de maand augustus 2010) ingetrokken. Bureau Jeugdzorg Utrecht verzoekt de rechtbank Middelburg om onmiddellijke beëindiging van de huidige ondertoezichtstelling.

Inmiddels heeft de Raad voor de Kinderbescherming Utrecht de rechtbank Middelburg verzocht om de ondertoezichtstelling met 12 maanden te verlengen.

Nu een andere partij om verlenging van de ondertoezichtstelling heeft gevraagd, verzoekt Bureau Jeugdzorg Utrecht de rechtbank Middelburg om Bureau Jeugdzorg Zeeland als voogdij-instelling te benoemen in plaats van Bureau Jeugdzorg Utrecht.

De verzoeken van Bureau Jeugdzorg Utrecht en van de Raad voor de kinderbescherming Utrecht worden dinsdagmiddag 20 juli om 13.30 uur inhoudelijk behandeld door de rechtbank Middelburg. Deze behandeling vindt achter gesloten deuren plaats.

Uitspraak
De rechtbank Middelburg heeft de uitspraak in de zaak van Laura Dekker gepland op dinsdag 27 juli 2010 om 15.00 uur. De uitspraak zal mondeling en in het openbaar worden gedaan. Journalisten, audiovisuele pers, fotografen en tekenaars worden verzocht zich uiterlijk donderdag 22 juli 2010 aan te melden voor het bijwonen van de uitspraak, via communicatie rechtbank Middelburg.

Aanmeldingen graag per e-mail (info.rb.middelburg@rechtspraak.nl) onder vermelding van:

- Medium

- Naam en functie

- Contactgegevens
De inhoudelijke behandeling in deze zaak vindt achter gesloten deuren plaats.

Meer informatie
Informatie: communicatie rechtbank Middelburg
Telefoonnummer: 0118 677 567
E-mail: info.rb.middelburg@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Middelburg Datum actualiteit: 20 juli 2010 Naar boven