Politie Gelderland-Zuid

1592 blaastesten bij alcoholcontrole

Nijmegen, 20-07-2010 o Ook maandagavond en -nacht hield het team Verkeershandhaving grootschalige alcoholcontroles rondom de Vierdaagsefeesten. Voor de gelegenheid wordt samengewerkt met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Samen haalden zij bijna 1600 blaastesten op straat, daarvan bleken uiteindelijk acht bestuurders onder invloed achter het stuur te zitten.

De alcoholcontrole van maandag op dinsdag vond plaats op de Industrieweg in Nijmegen. De controlelocatie werd vanaf een uur of 6 opgebouwd. Tot 03.00 uur 's nachts werd al het passerende verkeer opgevangen voor een blaastest. Negen bestuurders moesten na de eerste voorselectie ook blazen op de ademanalyse. Eén kwam er met een waarschuwing vanaf, die kwam net onder de wettelijk strafbare limiet uit. Onder de acht beschonken bestuurders waren 5 beginnend bestuurders. Voor deze groep gelden strengere regels. Twee van hen bliezen zo'n hoge uitslag (425 en 500 ug/l) dat de politie meteen hun rijbewijs invorderde.

Overige bekeuringen die tijdens de alcoholcontrole werden uitgedeeld waren er twee voor bromfietsers die reden zonder valhelm en twee voor automobilisten die zonder rijbewijs achter het stuur zaten.

Méér controles
Rondom de Vierdaagsefeesten houdt de politie op wisselende momenten en locaties alcoholcontroles. Een BOB-promotieteam, zowel aanwezig in de stad als bij de controles zelf, ondersteunt de boodschap dat alcohol en verkeer niet samengaan.
(08)

Laatst gewijzigd 20-07-2010 12:42 | © Regio Gelderland-Zuid |