Nederlandse Tafeltennisbond


Jongens cadetten sluiten landentoernooi positief af 20-7-2010

De jongens cadetten hebben het landentoernooi tijdens de Europese Jeugdkampioenschappen positief afgesloten. In de strijd om plaats 11/12 werd overtuigend met 3-0 gewonnen van Israël. Een mooie zege (3-1) noteerde Martin Khatchanov tegen Itamar Abramov, de nummer 18 van de Europese jeugdranglijst.

De 14-jarige Martin Khatchanov noteerde een mooie zege tegen de Israëlische kopman. (FOTO: © Henk Hommes / NTTB)

Vooraf hadden de jongens cadetten ingezet op een evenaring van het resultaat van 2009 (kwartfinales), maar Slowakije was nu in het Turkse Istanbul een niet te nemen horde. Het team van bondscoach Titus Damsma spoelde de teleurstelling weg, door in ieder geval twee van de drie vervolgwedstrijden te winnen. Daarbij kreeg Koen Hageraats rust in de enkelwedstrijden, om zo de Oranjekopman fitter aan het individuele toernooi (woensdag) te laten beginnen.

Eerstejaars cadet Martin Khatchanov toonde aan klaar te zijn voor het Europese niveau door in vier games een topper te verslaan. Itamar Abramov had in de strijd om plaats 11/12 het nakijken. Laurens Tromer volgde het goede voorbeeld door de beduidend mindere nummer twee van Israël geen kans te geven: 3-0. In het dubbelspel deden Rajko Gommers en Koen Hageraats nog wat ritme op en zij gunden de Abramov en Michael Levinsky geen game.

Woensdag begint het individuele toernooi voor de vier jongens cadetten. Naast het enkelspel doen de Oranjespelers ook mee in het dubbelspel en mixed dubbelspel. Hageraats dubbelt met Gommers en Tromer met Khatchanov. In de mixed spelen Gommers/Kim Vermaas, Tromer/Nikki Eerland en Khatchanov/Marieke van der Kamp. Hageraats speelt samen met de sterke Bosnische Emina Hadziahmetovic. Het duo is als achtste geplaatst.

Uitslagen EJK 2010 landentoernooi, dinsdag 20 juli

Jongens cadetten, om plaats 11/12
Nederland - Israël: 3-0
Martin Khatchanov - Itamar Abramov 3-1 (17-15 12-10 3-11 11-8) Laurens Tromer - Matan Simon 3-0 (11-8 11-4 11-6) Rajko Gommers/Koen Hageraats - Avramov/Michael Levinsky 3-0 (11-9 11-3 11-9)

NTTB/HH