Gemeente Deurne


Gemeente Deurne op de E-bike

E-bike

30 medewerkers van gemeente Deurne proberen deze weken een E-bike uit. Op initiatief van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en BRAMM (BRAbant MobiliteitsManagement) is maandag 19 juli het project `Probeer een E-bike' van start gegaan.

Dit project draagt bij aan de vermindering van de filedruk en CO2-uitstoot en daarnaast is fietsen goed voor de gezondheid.

Op vrijdag 23 juli om 8.15 uur staat wethouder Kerkers met zijn fiets op de markt (voor het gemeentehuis) voor een pers-/fotomoment. U bent van harte welkom om foto's te maken en wethouder Kerkers te vragen waarom hij de E-bikes zo'n mooi vervoermiddel vindt. Tevens vertelt een van de collega's over de fietservaringen met de E-bike van afgelopen week.

Uitproberen in Deurne
Veel medewerkers van de gemeente wonen op korte afstand (tot 15 km) van het werk. Voor vele van hen kan de E-bike dé uitkomst zijn voor het woon- werkverkeer. Je kunt namelijk wel snel en onbezweet op het werk aankomen, terwijl de auto thuis voor de deur blijft staan.

Regio project
Elf organisaties in de regio Eindhoven mogen hun medewerkers gratis laten kennismaken met de E-bike, een fiets met elektrische trapondersteuning. Zo kunnen zij ervaren dat de E-bike een goed alternatief is voor de auto in het woon-werkverkeer. `Probeer een E-bike' loopt van maart tot en met september 2010 en de E-bikes worden kosteloos beschikbaar gesteld door Batavus, Giant, Gazelle, Union, Sparta en Qwik.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.nl