Gemeente Deurne


Trouwen op iedere locatie mag in Deurne

trouwen op locatie

Vanaf nu mag je in Deurne op iedere locatie trouwen. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten naar aanleiding van een motie van de VVD, ingediend op 26 januari.

Voorheen had Deurne drie trouwlocaties, het gemeentehuis, museum De Wieger en Willibrordhaeghe. Nu is bijna iedere denkbare locatie mogelijk. Er zijn een aantal uitzonderingen, trouwen in een kerkelijke of religieuze instelling is niet toestaan. En trouwen in een luchtballon, een vliegtuig of op een boot kan niet omdat dat praktisch moeilijk te regelen is.

Het trouwen op locatie komt voor rekening van het bruidspaar. Naast de normale kosten komen er ook reiskosten bij van de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (Babs) en de huismeester. Deze laatste ondersteunt de babs en zorgt ervoor dat de locatie in orde is.

Het college van burgemeester en wethouders heeft nog een andere aanvullende voorwaarde vastgesteld. Als er meer dan 100 mensen bij de bruilof aanwezig zijn en de locatie heeft geen gebruiksvergunning, dan moet er een evenementenvergunning aangevraagd worden. Op die manier kan de gemeente randvoorwaarden opleggen over onder andere de veiligheid.

Gemeente Deurne | Postbus 3, 5750 AA, Deurne | Markt 1, 5751 BE, Deurne | Tel. 0493 387 711 | info@deurne.nl