Woonbond


20-07-2010

Bewoners van Leerdamse seniorenflats kiezen voor huurdersvereniging

De bewoners van de seniorenflats Rondas en Beukelaar in Leerdam-Noord hebben een huurdersvereniging opgericht. Op die manier denken ze hun belangen bij de verhuurder beter te kunnen behartigen dan voorheen toen ze als bewonerscommissie opereerden. Het idee slaat erg aan. Tijdens de oprichtingsvergadering meldden zich direct zestig leden.

De initiatiefnemers van de vereniging zijn bewoners van de flats die ook in de bewonerscommissie actief waren. Zij hebben tot nu toe de nodige conflicten met de verhuurder uitgevochten. Twee jaar geleden bijvoorbeeld over de doorbereking van een aantal servicekosten. Daarin waren ook de kosten meegenomen die betrekking hadden op voorzieningen vanuit het Huis ter Leede. Voorzitter Willem Doorman zegt dit soort conflicten te willen voorkomen. 'Met een officiële huurdersvereniging staan we veel sterker. We zijn nu een stevige gesprekspartner.' (Kontact ed. Leerdam, 16 juli).

Voor de toekomst wil de vereniging komen tot een aantal duidelijke afspraken over de servicekosten en andere zaken waarover huurders volgens de Overlegwet huurders verhuurder inbreng kunnen hebben en ook wil de huurdersvereniging komen tot een uniform huurcontract voor alle huurders.