Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Verdachte van auto-inbraak aangehouden | |
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 20 juni een 53-jarige man uit Vaassen aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een mogelijke auto-inbraak op de Catharinalaan in Apeldoorn.


De politie kreeg rond middernacht de melding dat een bewoner van de Catharinalaan wakker was geworden van zijn eigen autoalarm. Het raam van de auto bleek open te staan en er was een pakje batterijen uit de auto weggenomen. De politie heeft in de omgeving naar de mogelijke dader uitgekeken en trof hem op een fiets aan in de Hogeweg in Apeldoorn. In zijn tas werden batterijen gevonden die mogelijk afkomstig waren uit de auto van de gedupeerde. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Winkeldieven aangehouden                      |

De politie heeft maandagavond 19 juli een 25-jarige man en een 21-jarige vrouw, beide uit Apeldoorn, aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal had eerder die avond een fles drank en koekjes gestolen bij een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn.


De politie kreeg omstreeks 18:00 uur de melding van de diefstal bij de supermarkt. Helaas waren de daders op dat moment ontkomen. Naar aanleiding van hun signalement troffen agenten later die avond het duo aan op de Nieuwstraat in Apeldoorn. De man en vrouw zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar beiden ene bekennende verklaring aflegden over hun daad. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Diefstal bij gezondheidscentrum               |

Uit een gezondheidcentrum aan de Eglantierlaan in Apeldoorn is onder meer een computer, een dvd-speler en medicijnen gestolen.


De diefstal werd maandagochtend 19 juli ontdekt. Men is het pand mogelijk binnengekomen door een niet afgesloten raam. De politie heeft de insluiping en diefstal in onderzoek.

|     |Apeldoorn - Aanrijding op snelweg A1                      |

Op de snelweg A1 tussen Apeldoorn en Deventer vond maandag 19 juli aan het einde van de middag een aanrijding plaats tussen twee auto's. De twee bestuurders raakten slechts licht gewond. Beide auto's moesten worden weggesleept.


De hulpdiensten kregen omstreeks 16:00 uur de melding van het ongeval. Een 19-jarige automobilist uit Rijssen reed over de snelweg in de richting van Deventer. Wegens filevorming moest de 19-jarige bestuurder remmen. Zijn achterligger, een 33-jarige automobilist uit Enschede, kon niet tijdig tot stilstand komen en reed tegen zijn voorganger. Hierdoor schoot de automobilist uit Rijssen tegen de vangrail en kwam uiteindelijk achterstevoren tot stilstand. Beide bestuurders zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel behandeld aan lichte verwondingen. De beide auto's liepen flinke schade op. Door de aanrijding waren de rijstroken tijdelijk afgesloten. Het verkeer werd over de vluchtstrook geleid.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --